Wat u moet weten vooraleer u er zelf aan begint

Aan kinderen, of aan reizen met die kinderen, dat moet u voor uzelf beslissen natuurlijk. Maar weet het volgende:

– Hebt u al ooit gevonden dat er verschrikkelijk veel volk in uw weg loopt op de luchthaven van Zaventem, zo rond 8u ’s morgens op de eerste dag van het bouwverlof, bedenk dan wat u ervan zou vinden om daartussen te lopen met een buggy, 26kg aan bagage met gerief waarvan misschien 2 jeansen, 4 tshirts en wat verse onderbroeken voor uzelf en uw Meneer en al de rest is inboedel voor het boeleke.

– Hebt u het ooit vervelend gevonden dat zo’n prachtig historisch centrum altijd tegen een berg gelegen lijkt en dus duizenden trappen heeft, om het dan nog niet te hebben over al die koddige kasseistraatjes, idem.

– Hebt u een vliegtuig (vooral zo een kleintje dat aan komt rijden en waarvan u denkt: ‘da’s toch maar het jongske van die waar wij op moeten zeker’) ooit klein gevonden, en druk, bedenk dan hoe het zou voelen met een éénjarige op schoot – die dan eigenlijk ook wel wat oververmoeid is wegens om 5u25 ’s morgens op de trein gezet enzo. Qua beenruimte. Qua kansen om misschien een uiltje te knappen wegens zelf om 4u30 uit bed gerold (en slecht geslapen want nagedacht of u alles wel meeheeft voor dat boeleke). Qua jongetje op de rij voor u dat ‘ssst bébé’ fluistert om u te ‘helpen’ om dat boeleke stil te laten worden.

– Maar zeg nu zelf, zonder dat boeleke zou dat hele prachtige uitzicht over het historisch centrum – én de Finse Golf- toch niet half zo schoon zijn hé! Wat zeg ik, nog geen 10% zo schoon!

Een gedachte over “Wat u moet weten vooraleer u er zelf aan begint

  1. Pingback: Schone vooruitzichten | Festinate Lente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s