Bellewaerde

Vorig weekend trokken wij met de ganse familie (oma, opa, tante, nonkel, Meneer, de Zoon en mezelf) naar Bellewaerde Park in Ieper.
Het werd een geslaagde uitstap!

20130827-144615.jpg
Zo stoer! Helemaal niet bang van die grote leeuw!

Als je voor 6 personen de volle pot (€ 31) moet betalen, ben je al onmiddellijk na aankomst een serieus pak geld kwijt!
Maar in ons geval, met tickets verkregen via oma -waarvoor nogmaals een dikke merci!- wordt dat natuurlijk een heel ander kostenplaatje 🙂
Heb je geen zo een vrijgevige oma beschikbaar, dan zou ik in elk geval aanraden om de website van Bellewaerde Park in de gaten te houden. Er zijn vaak verschillende promo’s beschikbaar. Ook worden er vaak tickets te koop aangeboden op sites als Kapaza en 2dehands.

Voor een dag met goed weer vonden wij de wachttijden aan de attracties erg goed meevallen. Ik weet natuurlijk niet of dat altijd zo is of dat wij zo’n sjansaars zijn 😉

Topattractie van de dag was natuurlijk de nieuwste aanwinst van het park, de ‘Huracan’, een familiecoaster die zich voor een deel in het donker afspeelt.
Aangezien ik zelf zwanger ben, heb ik die niet kunnen uittesten. Ik moet dus vertrouwen op mijn familieleden, die hem wel ‘sjiek’ vonden.
Hoewel tante naar het schijnt niet veel van de lichteffecten gezien heeft aangezien ze haar ogen toehield…

De Zoon heeft eigenlijk vooral genoten van het kijken naar alle dieren die het park rijk is. Gedurende de jaren heeft het park hier almaar meer de nadruk op gelegd. Er is dus vanalles te zien: olifanten, giraffen (momenteel ook een baby girafje! -smelt-), aapjes, maar ook schapen en geiten enzo.
De enige echte attracties waar hij is op geweest, zijn de Expresstrein en de Tuff-Tuff Autootjes, beide in het aparte Kids Park, wat trouwens heel mooi vormgegeven is.
Mijn Meneer moest zich redelijk plooien om erbij te kunnen in de Expresstrein! Maar de Zoon vond het wel leuk.
Anders verliep het bij de Tuff-Tuff auto. Ik denk dat het vooral kwam doordat we nét niet mee konden met de eerste lichting passagiers en dus even moesten aanschuiven. Hij wist niet wat er zou komen en werd wat nerveus… Uiteindelijk heeft hij de attractie een halve ronde ‘wel leuk’ gevonden, maar jammergenoeg duurt die twee rondes….
Ah ja, zoiets kan je maar weten door het uit te proberen he!

De topattractie voor de Zoon van die dag, was eigenlijk het binnenspeeltuintje van de Canadian Tearoom. Er was een hoekje net op zijn maat (2- tot 5-jarigen geloof ik, de andere kant is voor 5- tot 12-jarigen) en daar heeft hij zich zeker een uur geamuseerd terwijl de ‘grote kinderen’ de Niagara en Screaming Eagle gingen uittesten. Hoewel dit binnenspeeltuintje helemaal niet nieuw is, vonden wij het dus een dikke aanrader! Zorg dat je het niet voorbijloopt (want volgens mij zit het er járen maar heb ik het vroeger nooit gezien – maar voor ik de Zoon had lette ik ook niet op zo’n dingen natuurlijk)

We pikten ook de stunt en dive show ‘pow wow’ mee, maar waren hier maar matig van onder de indruk. Wel altijd mooi meegenomen om wat te kunnen uitrusten en toch niet het gevoel te hebben dat je eigenlijk een attractie zou moeten doen natuurlijk.

Samengevat: Bellewaerde Park is zeker uw bezoekje waard!
(Geen gesponsorde post – maar ze mogen mij altijd een paar tickets opsturen voor volgend jaar natuurlijk! Dan kan ik ook de Huracan uittesten 😀 )

Een gedachte over “Bellewaerde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s