Start to schmink

Vorige zaterdag volgde ik een cursus. Over iets waar ik helemaal nog niets van wist, namelijk… make up!
Die ‘niets’ mag je trouwens erg letterlijk nemen.
Ik geloof dat de enige keer dat ik een oogpotlood in m’n handen heb gehad, tijdens het Cm-kamp met de veertienjarigen was ofzo, waar mijn drie vriendinnetjes en ik op een kamer lagen met twee meisjes die 3000keer hipper waren dan ons want die hadden make-up op! En één van hen he, die had zelfs al een vriendje! En ze had daarmee gekust! 😮 Zo een echte kus he, op de mond en alles – wij vier helemaal onze kluts kwijt want iiiieeeeeuuuuwwww dat is wel hip maar toch ook heel eng he!
Oja, en op mijn 100-dagen viering zal ik ook wel met mascara hebben opgehad, aangezien die in’t groot was aangekocht om te passen bij onze duivelinnen-kostuums. Maar onder ‘subtiele make-up’ kon dat toch zeker niet geklasseerd worden.

De Zus en ik gingen hiervoor naar ‘Mooi!’, de praktijk van een schoonheidsspecialiste niet ver hier vandaan. En bijgeleerd hebben we: eerlijk gezegd voelde ik me een deel van de tijd een echte dummie, ik kende zelfs de meeste namen van producten niet die ze vermeldde of wist toch in elk geval niet waar ze precies voor dienden.
Gelukkig kregen we ook een uitgebreide cursus om thuis na te lezen – ik ben nogal een theoreticus he, geef mij een cursus met een schone inhoudstafel en ik ben rap content – en een soort ‘beautykaart’ waarop we kunnen zien welke kleuren best bij ons passen.

20130917-125204.jpg

Het tasje met borstels – oei, of is hier ook een speciale naam voor? Dan heb ik die toch gemist… -mochten we achteraf houden.
Zo zijn we toch ineens al een beetje geïnstalleerd voor de toekomst.

20130917-125319.jpg

20130917-125334.jpg

Natuurlijk konden we daar ook producten aankopen, maar dit werd helemaal niet opgedrongen, wat ik wel aangenaam vond. Maar aangezien ik toch echt van plan ben om vanaf nu geregeld make-up te gebruiken, was dit toch het ideale moment om wat investeringen te doen…
Dus ik heb me ineens enkele producten aangeschaft, voornamelijk deze waarvan ik zo op het eerste zicht niet wist hoe en waar ik deze zou moeten aankopen, en vooral hoe ik in ’s hemelsnaam in de winkel zou weten dat ik wel de juiste kleur vastheb! En ik ken mezelf, als ik niet 100% zeker ben dat het juist is, ja dan durf ik het ofwel niet kopen, of nog erger: dan koop ik het toch en ligt het in de kast te slingeren om nooit gebruikt te worden.

20130917-125726.jpg

En, ik hoor het u denken: ‘Heb je die pottekes en pullekes sindsdien gebruikt?’
Awel ja, zondag ben ik er ineens ingevlogen en heb ik me uitgebreid opgemaakt voor een etentje. Maandagochtend de lichtere versie aangebracht voor naar het werk – waar ik zelfs een complimentje kreeg! Niet met mijn make-up op zich eigenlijk, ik denk dat die heel subtiel was want veel durf ik toch niet aanbrengen hoor op een gewone dag. Maar een collega zei dus wel dat ik er deze zwangerschap toch precies beter uitzie dan de vorige keer, ‘vooral in mijn gezicht enzo’. Toch héél toevallig he! Ik heb mijn geheime truc niet verteld maar was toch heel content met het compliment 🙂
(Vandaag heb ik wel niets op, maar ja, op mijn vrije dag en met een gigantische snotvalling was dat nu toch niet mijn prioriteit… En mijn velletje mag toch eens rusten ook he 😉 )

Een aanrader, vond ik persoonlijk! Maar misschien alleen als je zo’n totale dummie bent als ik, dan ben je in elk geval zéker dat je veel bijleert.

4 gedachten over “Start to schmink

  1. Pingback: 11 vragen aan mijneigen | Festinate Lente

  2. Pingback: De dingen van 2013 | Festinate Lente

  3. Pingback: 10 dingen die jullie niet over mij wisten | Broertjesmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s