Helemaal mijn ding

Hoera, eindelijk is mijn frank gevallen.
Waarom ik zo’n moeite had om die ‘tafeltent’ in elkaar te boksen. Waarom ik in de naailes, tijdens het maken van een Jacob-broek bloed, zweet en bijna tranen liet vloeien (toen ik de 4 stukken been op een of andere foute manier aan elkaar gestikt had en dus een soort rok overhield). Waarom bij élk stuk wat ik in elkaar probeer te naaien, er áltijd toch een detail moet zijn dat ik niet gezien heb en dan achteraf onkatholiek moet oplossen, of erger: zo moet laten wegens niet slim/handig genoeg om het nog recht te trekken.

Maar vandaag weet ik hoe dit komt!
Dat naaien hè, dat is waarschijnlijk gewoon niet zo mijn ding.

Vandaag bemerkte ik, tijdens het strijken, dat de Zoon een scheur in zijn broek had opgelopen. Joepiedepoepie! Want dat gaf me de kans om het setje strijkemblemen, dat ik enkele weken geleden in de Action scoorde toen ik die samen met enkele vriendinnen onveilig maakte, boven te halen. In 3 minuten was het gepasseerd, maat! En dat is inclusief tijd om het pakje strijkemblemen uit de livingkast te halen en het bakpapier uit de keukenkast. Én het lezen van de handleiding achterop het pakje, want anders was er echt no way dat ik zou geweten hebben dat je daar bakpapier voor nodig hebt.
En de broek was ineens nog gestreken ook!

20131020-141830.jpg

En wat een resultaat, ik ben er helemaal blij mee!
(De Zoon ook hoor, maar da’s een vent hè, die tonen dat minder uitbundig.)

Doen jullie maar verder hoor, met jullie patroontjes en stofjes en fourniturekes – en naalden die afbreken, draad die verkeerd loopt, lussen waar er geen moeten zijn en lapjes stof die nooit een rechte hoek lijken te hebben.
Ik hou het voorlopig even bij mijn specialiteit: scoren met een minimum aan inzet en een maximum aan resultaat 😉

8 gedachten over “Helemaal mijn ding

  1. Hihi ik hoor het: de naaimachine zal vlug in de weg staan 😉
    Ik zou dat niet met bakpapier doen, maar met een zakdoek op het tekeningetje, maar ja handleidingen lees ik alleen als het mislukt is 😉

  2. Goh, ik heb zo precies nog geen naalden gebroken, draden verkeerd gestopt, en ik heb steeds hoeken waar er hoeken moeten zijn… Het enige waar ik af en toe mee sukkel is die lussen waar geen lussen moeten zijn. Maar anders loopt dat vlotjes hoor. Denk wel dat het flocken en strijkembleempjes op zetten niks voor mij zou zijn 😉

  3. Pingback: Dapper | Festinate Lente

  4. Pingback: Creatief met klantenkaarten | Festinate Lente

  5. Pingback: Klàààr! | Festinate Lente

  6. Pingback: Geshopt | Festinate Lente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s