As we speak

Zonder een obligaat ‘lijstje’ zou dat hier nooit een echte blog worden hè. Toen ik daarnet deze versie zag op de blog van Tales From The Crib, van wie ik trouwens een enorme (anonieme want zij weet nog niet van mijn bestaan af, beetje freaky!) fan ben, heb ik dan maar besloten om mij eens volledig te smijten. En dat in deze heel bijzondere dagen, zie verder…

Lezen:
Het boek dat ik dríngend dríngend zou moéten lezen, is Inferno van Dan Brown. Hij staat eigenlijk al een hele tijd klaar (digitaal) maar het is er nog niet van gekomen. Aangezien ik sinds vorige week in zwangerschapsverlof ben, zou je denken: ga er dan voor, meid! Maar ik weet nog van de vorige keer hoe dat ging, zo pas bevallen: een zestal keer de eerste drie bladzijden lezen om het boek dan weer weg te leggen, want ik kon mij nog niet eens lang genoeg concentreren om te volgen welke personages er werden voorgesteld. Dan lijkt zo’n Dan Brown me toch niet zo haalbaar…
Vanuit dat oogpunt ben ik dus gisteren, toen ik alweer een uurtje aan de monitor lag te liggen (brr is dat toch koud hè met zo’n gel op uw buik), maar begonnen in een klassieker (voor mij dan toch): ‘Shopaholic & baby’ Sophie Kinsella. Toepasselijk enzo! En een echte aanrader, serieus, zelfs al ben je zelf geen shopverslaafde, de Shopaholic-reeks is nog altijd even hilarisch als de eerste keer dat ik ze las.
(Je moet me alleen beloven om nooit of te nimmer de verfilmde versie te bekijken want die hebben ze echt verprutst!)
Voor Grote Broer (formerly known as De Zoon) lees ik trouwens geregeld voor uit een andere klassieker: Het huis van Nijntje. Nijntje-boekjes zijn superhandig om voor te lezen: net genoeg tekst op een blad zodat hij niet zelf het blad al wil omdraaien als je nog maar halfweg bent, mooie prentjes en doordat het rijmt raak je precies zelf ook een beetje in trance. Of zou dat aan mij liggen?

Blij met:
Mijn eigenste iPad Mini natuurlijk! Sinds zaterdag in mijn bezit en al mijn nieuwe beste vriend. En eerlijk, ik ben bíjna even blij met de prachtige cover/hoes die ik erbij koos. Niet in het minst omdat er weinig kans is dat mijn Meneer nu met mijn toestel op zwier gaat. En hij dicht het tekort aan ‘hip’ in mijn handtas, waar vroeger mijn coole Moleskine agenda zat, voor ik op een digitale agenda overschakelde.

20131022-175613.jpg

20131022-175632.jpg

Eten:
Wij eten momenteel onze frigo leeg. Dwz straks omelet met champignon en paprika en rijst, morgen pizza wegens laat thuis – en verder rijkt mijn planning op culinair gebied zelfs niet (wat echt niet zo’n verschil is met normaal hoor – ik ben meer van het type ‘vriezer opentrekken en eens zien wat we daaruit tezamen kunnen smijten, liefst in twintig minuten tijd’ dan van het weekmenu-systeem)

Bezig met:
– 5x per dag iets in mijn valies voor het moederhuis gaan bijsteken of gaan uithalen;
‘Mijn’ valies… Er zit ook echt wel gerief voor mij in hoor… Ergens…
20131022-182320.jpg
– Lijstjes maken in mijn hoofd met wat er straks allemaal nog moet gebeuren;
– ’s Nachts niet goed kunnen slapen en dan overdag tukjes moeten doen;
– Genieten van de laatste dagen die ik doorbreng met Grote Broer, gewoon wij tweetjes en alles op ’t gemakske;
– Ook wel: mij ergeren aan die buik die in de weg zit, en wat ik er allemaal niet meer door kan…

Mezelf verbazen over:
– Het feit dat er toch écht waar een kindje in mijn buik zit, momenteel. Ik bedoel, oké, ik voel die wel eens stampen enzo, maar kom, over enkele dagen komt die eruit en is dat gewoon echt een mensje op zijnzelven. Dat is toch te zot voor woorden??
– Grote Broer die zich de laatste dagen te pletter amuseert, sinds we zijn speelgoedkast hebben uitgeruimd en er heel wat speelgoed van een halfjaar/jaar geleden weer in het zicht staat. ’t Is voor hem precies of Sinterklaas is hier al geweest!

Luisteren naar:
Ik was vroeger al geen echte muziekliefhebber. Nooit geweest eigenlijk, zelfs niet in het zesde leerjaar toen alle meisjes dweepten met Get Ready en de Backstreet Boys – geef toe, achteraf bezien heb ik daarmee niets gemist, toch? Sinds ik sinds een klein jaar enkelzijdig doof ben en de radiocommentator alleen kan verstaan als ik de volumeknop zo luid draai dat het volume eigenlijk zelfs mijzelf stoort (het kunnen horen is écht niet gelijk aan het kunnen verstaan) ben ik al zéker niet de persoon om luistertips te geven…

Plannen:
Gezien de huidige verwikkelingen, worden hier even geen plannen gemaakt 😉

2 gedachten over “As we speak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s