Review: De Muzikale Slak

Aangezien ik de laatste twee-drie jaar best veel ervaring heb opgedaan met kinderspeelgoed, zal ik hier af en toe een stuk speelgoed (of een nuttig baby- of peuteritem) reviewen.
Uiteraard is wat je hier terugvindt mijn persoonlijke ervaring en mening (’t is te zeggen, die van één of twee van mijn kadees) dus kan het zijn dat je er zelf heel anders over denkt. Laat dan zeker een berichtje achter in de comments, voor de andere lezers!

We gaan van start met de Muzikale Slak van Fisher Price.

20131123-210715.jpg
Momenteel te koop bij Dreamland aan €19,95 en aangezien het een echte klassieker is blijft die nog wel een hele tijd verkrijgbaar volgens mij. Ons exemplaar werd trouwens tweedehands aangekocht op een tweedehandsbeurs van de Gezinsbond en daar heb ik al meermaals muzikale slakken zien passeren. Ze zijn dan ook onverwoestbaar!

Vooral het melodietje van de slak is onverwoestbaar…
Ik moet bekennen dat onze slak in de herinnering van Grote Broer nooit ‘muzikaal’ is geweest. Eer ik goed en wel thuis kwam van de beurs, had ik in de auto al een vijftal keer het melodietje gehoord en had ik er al mijn bekomst van. Aangezien Grote Broer op dat moment nog niet eens geboren was, werd de slak voorlopig bewaard op zijn kamer in de kast. Maar toen de slak elke keer ik iets uit die kast nodig had opnieuw haar irritante (en lánge!) muziekje liet horen (en bij mijn weten is er géén uit-knop), heb ik er snel korte metten mee gemaakt. De Muzikale Slak te onzer huize is sindsdien een Stil Slakkenhuisje.

20131124-151940.jpg
Maar dat kon de pret niet drukken!
Volgens de leeftijdsaanduiding is de slak geschikt voor 6-9maanden. Inmiddels is Grote Broer 30 maanden (unk! When did that happen??) en hij speelt er nog steeds vaak mee.
In het begin deed hij gewoon het deksel van de slak open om de stukken er in te stoppen, of er totaal ander speelgoed in te proppen en terug uit te halen. Daarna leerde hij om elk stuk door het juiste gat te steken. Tijdens zijn bouwperiodes werden de ‘blokken’ gebruikt om torens te maken, want ook hiervoor zijn ze erg geschikt. En nog later vond hij het leuk om de kleuren van de blokken te benoemen (eventueel tijdens het toren-bouwen en/of vliegensvlug de delen langs de juiste gaten in de slak te steken).
O, of gewoon alles erin steken en dan rammelt dat zo lekker luid! (’t Is niet omdat ik speelgoed met vervelende muziek saboteer dat het hier schoon stil is natuurlijk é). Of rollen met het slakkenhuis, bolletra-gewijs. Kortom, duizend en één mogelijkheden om met dit speelgoed te spelen.

20131124-151650.jpg
En volgens mij kan hij dus onmogelijk kapot. Altijd aangenamer om zoiets te hebben dan zo een kamion-van-het-viskraam-made-in-China waar na 2x rijden een wiel af valt en Grote Broer dan hysterisch wordt omdat je dat wiel er niet terug op krijgt omdat er een stukske afgebroken is…

Aanrader! Mits vakkundig verwijderen van het zingende slakkenlichaam dan… (Geen nood, je kan dit er gewoon afklikken om héél goed te verstoppen)

Een gedachte over “Review: De Muzikale Slak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s