Review: FantaColor Junior

Die lieve Sinterklaas stopte hier dit weekend een topstuk in de schoen! Nuja, eigenlijk niet echt in de schoen want ten eerste zou zoveel speelgoed zelfs niet in alle schoenen in dit huis tezamen passen, maar bovendien waren wij wel zeker vergeten om onze zoontjes hun schoentjes te laten zetten zeker… Sint, piet en paard kregen hier dus ook geen pintje, glas melk, suikerklontje, wortel enzoverder, ocharme! Nuja, als die dat overal moeten opeten en uitdrinken doen ze toch veel te lang over hun toer he. En gelukkig werden we niet overgeslagen! ’t Is dat dat telt, en volgend jaar zullen we ietske gastvrijer zijn om het goed te maken!

Het topstuk waarover ik het had, is het volgende: de FantaColor Junior, momenteel te koop bij Dreamland voor € 26,95.

20131209-202900.jpg

Ik had deze al zien staan want als ik zaken ga afhalen voor onze geboortelijst moet ik altijd onnoemelijk lang wachten in de roze gang (die met de barbies en prinsessenkledij enzo, je weet wel) en het rek gerief van FantaColor is het enige dat daar in de buurt staat en mijn aandacht trekt wegens ja, niet roze hé.
Het leek me onmiddellijk iets voor Grote Broer want die speelt momenteel het liefst alleen en is enorme fan van alles wat met kleuren oefenen te maken heeft.

En het is inderdaad een succes! Al elke dag werd een prentje gemaakt en daar is hij dan heel trots op.

20131209-203738.jpg

20131209-203744.jpg

Er zijn acht verschillende prenten bijgeleverd en elke prent kan je ook omgekeerd installeren, dan is de afbeelding zwart-wit en kan je dus zelf de kleuren kiezen. We moeten nog eens uittesten wat Grote Broer van die variant vindt, dit lijkt me voor iets oudere kindjes.
De leeftijdsindicatie op de doos is ‘+2j’ en met zijn 30 maanden kan Grote Broer het inderdaad al goed. Alle ‘pareltjes’ (want het zijn hele grote bollen he) krijgt hij onmiddellijk geïnstalleerd.
We monteren het frame wel niet meer op de doos, want zo half rechtopstaand is het toch iets moeilijker om de parels vast te drukken. Bovendien moet je dan steeds achter het frame reiken om een parel te pakken, wat ambetant is.

20131209-204616.jpg
(Hierboven zie je links hoe het frame rechtop kan staan)

Maar het lijkt me wel superhandig om de hele set zo ergens mee te nemen want het geheel is dus een afgesloten doos waar de parels in kunnen (en ’t is eens wat anders om hem op restaurant bijvoorbeeld bezig te houden dan de iPad humhum).
Minpuntje: ik zag dat er voor de verschillende tekeningen maar nét genoeg parels van elke kleur bijzitten. Eentje kwijtraken zal dus wel vervelend zijn!

Eens Grote Broer hieruit gegroeid is, zullen we kunnen overgaan op de versies voor oudere kindjes:

20131209-204435.jpg
(Pure nostalgie, toch?)

20131209-204522.jpg
(Deze, met verschillende formaten pareltjes, lijkt me wel héél moeilijk hoor)

2 gedachten over “Review: FantaColor Junior

  1. Ooh dat is leuk speelgoed! Spijtig dat iedere baby nu een geboortelijst heeft want ik zou dat anders wel graag kado geven!

  2. Pingback: Amai mijne frak | Festinate Lente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s