Switched on!

Deze ochtend was het zover! Een jaar en 2 weken nadat de hele affaire begonnen was, mocht ik mijn allereigenste Ponto Pro ophalen bij de audioloog!

Hieronder een foto in ‘gewone toestand’, alle, ik wil zeggen dat ik mijn haar niet minutieus over de processor heb gedrapeerd ofzo. Dit is hoe het er in het dagelijks leven uitziet.

20131219-103243.jpg

Hieronder hoe het eruit ziet uit ziet als ik hem speciaal wil showen:

20131219-103259.jpg

Blij mee? Zijt maar zeker!
Hij werkt alleszins heel goed! Ik kan zelfs iemand verstaan als ik mijn goede oor dichthoud, tot gisteren had ik dan echt beeld zonder klank.

Dit kreeg ik vanochtend allemaal in mijn handen gestopt:

20131219-103804.jpg

20131219-103812.jpg
Links onderaan: een pakje van zes hoorapparaatbatterijtjes (wat een scrabble-woord é). Mezelf kennende zal ik snel een webshop zoeken waar ik die kan bestellen. Ik heb wel al gezien dat er daar echt tientallen merken in bestaan, dus dat wordt nog even researchen welke er goede zijn. Normaalgezien zou ik een kleine twee weken moeten toekomen met een batterijtje, dus ’t is niet dat ik ze hele dagen zal moeten vervangen. Maar zijt maar zeker dat ik altijd een reserve op zak zal hebben!
Als de batterij bijna leeg is, krijg ik een specifiek piepje door dat niemand anders kan horen. Het is immers geen echt geluid maar alleen een trilling. Zot he!

Meer naar rechts: de ‘safety line’. Dit is een soort visdraadje met een zwarte knijpclip. Het draadje kan je vast hangen aan de processor, en de clip aan de kraag van je trui of jas. Ik denk eigenlijk niet dat ik die zal gebruiken, want dat lijkt me toch in de weg te zitten (en ’t is echt een lelijke grote clip).

Rechtsboven en foto 2: de processor in zijn schoon en handig meeneembaar dozeke. Ik had er nochtans een schoon doospuikerdoosje voor gespaard waar die volgens mij goed in zou passen, maar in dit doosje gaat hij wel beter beschermd zitten en er is plaats voor een/enkele reservebatterijtjes. ’t Is wel een beetje een saai doosje, maar hé, misschien kan ik het pimpen met de stickertjes die ik erbij kreeg? 😀 Die zie je onderin de witte doos, ze dienen om de processor op te leuken maar euh, lijkt me toch meer iets voor kindjes hoor! Ik heb hartjes, bloemetjes, lieveheersbeestjes, voetballen, camouflagedessin en doodskoppen begot!

Diagonaal: een tandenborstel… Echt he! Die dient om de huid rond het abutment (= deel van het implantaat dat uit de huid uitsteekt, de ‘vijs’ dus zoals we ze verder zullen noemen) af en toe eens goed te kuisen. Rare dinges! Maar volgens de dokter is dat allemaal niet nodig, blijf ik er beter gewoon van af.

Now if you’ll excuse me, ik moet dríngend uittesten of ik tv kan verstaan zonder ondertitels, de processor een tiental keer op- en afklikken om te oefenen, het volume een paar keer aanpassen, en de verschillende ingestelde programma’s uittesten (ja serieus, dat klein dingske heeft toch een ferm aantal extra opties hoor!)
’t Is hier precies of Sinterklaas is hier alweer op bezoek geweest zeg 🙂

9 gedachten over “Switched on!

  1. Je zal hier zoveel plezier van hebben,dat wil je gewoon niet weten.
    Er zal echt een wereld voor je open gaan ,maar dat had ik je vooraf al verteld.
    Ik ben er zelf ook zo blij mee.

  2. Pingback: Achterom en vooruit kijken | Festinate Lente

  3. Pingback: Stand van zaken: de Ponto Pro | Festinate Lente

  4. Pingback: Een duiveltje op mijn schouder | Broertjesmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s