Achterom en vooruit kijken

2013 zit er inmiddels op en werd gezellig afgesloten.
Ik las in een of andere krant, waar de hele eindejaarshype natuurlijk méér dan genoeg aandacht krijgt (want hé, uiteindelijk is het enige verschil dat we nu weer allemaal enkele weken goed aandachtig moeten zijn als we de datum ergens noteren) dat de traditie om het eindejaar in gezelschap te vieren, voortkomt uit het idee dat je in 2014 met de mensen waarmee je het jaar op 12u ’s nachts ingezet hebt nog veel zult optrekken in dat jaar. Wat mij betreft mag dat zeker kloppen 😉

Wij vierden gezellig in familieverband, de kindjes lagen vanaf 22u in bed en hebben we er rond 2u weer uitgeplukt om ze naar huis naar hun eigen bedje te verhuizen. Dat klinkt misschien een beetje zielig maar wees eerlijk, wie van ons is nooit zo vervoerd geweest, en wij zijn toch ook groot geworden? En bovendien zijn er weinig dingen zo gezellig als met je gezinnetje de nacht in rijden, twee slapende kindjes op de achterbank, anders geen kat op de baan, alleen op de wereld 2014 tegemoet. (Maar wel handig dat het geen rit van een uur is natuurlijk, een kwartiertje is ruim voldoende voor de symboliek)
20140101-123838.jpg20140101-123847.jpg

2013 kan ik niet beter omschrijven dan als een zót jaar.
Eerlijk gezegd hoeft er voor mij geen zo’n jaar boordevol emoties te volgen, doe maar even lekker rustigaan, 2014!

Het was het jaar van Kleine Broer, want niet alleen werd hij in dit jaar verwekt (too much information!? Maar ja, jullie kunnen ook wel tot 9 tellen he), het merendeel van dit jaar bracht hij door in mijn buik, we kondigden aan dat hij op komst was, even later dat hij een jongen was en aan een select publiek zelfs op welke dag hij zou komen (zo’n geplande keizersnede heeft dan toch één mini-voordeeltje) en we begonnen Grote Broer voor te bereiden op de grootste verandering die er in zijn jonge leventje al is geweest.
En toen was hij er ineens! Om in de rest van 2013 onze aandacht elke dag en nacht op te eisen 😉

Voor mij gaat 2013 ook de boeken in als het jaar van het oor. In januari wist ik eindelijk ongeveer wat er mij overkomen was, in februari werd dit verder opgevolgd, daarna moest ik tot juni wachten op eventueel spontaan herstel. In juli en augustus kon ik een baha (bone anchored hearing aid) testen. Toen ik voelde hoe spijtig ik het vond om deze na de testperiode terug te moeten afgeven, besloot ik om er volledig voor te gaan, waarna de operatie in november werd ingepland. Ah ja, want Kleine Broer zat wel nog in de buik he! In december kwam uiteindeljk de switch on, zoals ik had gehoopt nog net voor de feestdagen. Inmiddels grondig getest en súper bevonden!

Qua hoogtepunten en zorgen kan dat al tellen vind ik.

Het was ook het jaar waarin ik dagen aan een stuk mijn hoofd brak over hoe lang ik zou thuisblijven na de bevalling, en hoeveel uren ik daarna nog zou werken.
Het jaar waarin we hele avonden brainstormden of we die tweede auto, die meer stil stond op de oprit dan iets anders, zouden verkopen of niet. Net op de valreep van het jaar is die de deur uit gegaan.

Wat ons voor 2014 te wachten staat zullen we nog moeten zien natuurlijk, maar het wordt in elk geval het jaar waarin Grote Broer met school start. Zijn boekentas staat al klaar want komende maandag begint hij al aan zijn carrière!

20140101-123718.jpg
Het wordt ook het jaar waarin ik pas eind april terug aan het werk ga, waardoor Grote Broer rustig met halve dagjes kan wennen aan het drukke schoolleven. Hij moet er nog zeker 15,5 jaar in meedraaien dus hij moet zich niet overhaasten he. Het wordt ook het jaar waarin ik een stapje terug zet op mijn werk door nog slechts halftijds te werken. Had me dat 3 jaar geleden verteld over mezelf en ik had u zot verklaard! Maar momenteel vind ik dit, samen met de komst van Kleine Broer en van de baha natuurlijk, de beste beslissing van 2013.

Voor jullie allemaal wens ik 2014 een jaar met zo weinig mogelijk zorgen en zo veel mogelijk vrolijke momenten. Af en toe een dikke schaterlach om iets onnozels, en geen slapeloze nachten of als die er zijn, dan toch alleen door feestjes die onverwacht lang uitlopen.

Een schitterend 2014 gewenst door ons allevier!

20140101-124711.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s