Geld besparen door er uit te geven

Deze post gaat uiteraard over dé happening van deze week: de eerste dag van de Solden! (Met hoofdletter ja, want zo worden ze elk halfjaar aangeduid in mijn agenda).
Sinds enkele jaren ga ik op deze Hoogdag altijd shoppen met mijn moeder en vaak ook mijn zus. Kledij kopen voor mezelf vind ik eerlijkgezegd geen aangenaam tijdverdrijf (wat is dat licht in die pashokjes toch altijd onflatterend he! En hoe ambetant is het om eerst drie vijftien stuks te passen waar ge blijkbaar echt niét mee staat voor ge dan iets vindt dat u wel flatteert of op zijn minst niet dikker laat lijken dan ge (denkt dat ge) zijt) maar gelukkig heb ik twee zoontjes die het hele jaar door groeien als kolen en dus geregeld nieuwe kleren kunnen gebruiken. Bovendien hebben zij het gigantisch grote voordeel dat de kledij niet gepast moet worden. Breng een broek, trui, salopette, hemdje of gelijk wat mee voor uw baby’tje of uw peuter, en dat past gewoonweg altijd. (Aanpassingen met de dappersnapper buiten beschouwing gelaten). Ik zeg het u, die kinders beseffen niet hoe gelukkig ze zijn!
Bijkomend voordeel: ge moet dan ook niet aanschuiven aan de pashokjes he, ah nee, ge kunt gewoon inladen en gaan afrekenen, hoihoi!

Aangezien ik door het jaar weinig in winkelstraten en -centra te vinden ben, mag ik van mezelf redelijk loos gaan tijdens dit rituele soldenshopgebeuren. Want uiteindelijk, hoe meer geld ik uitgeef, hoe meer korting ik vang en hoe meer ik dus bespaar he!
En die kindekes kunnen toch moeilijk in hun blote poep over straat ook he, ocharme toch! En ze hebben zó weinig kleren (vooral de jongste want die heeft natuurlijk géén volledige garderobe van zijn broer ter beschikking… 😉 )

Ziehier de buit van gisteren – sinds Grote Broer niet meer elke maand uit zijn kleren barst zoals in pakweg het eerste jaar van zijn leventje is die zelfs vrij bescheiden vind ik:
20140104-192025.jpg

Dit gezegd zijnde, ben ik wel heel blij dat ik op zo’n dagen ‘versterking’ heb want alléén met twee zo’n kleintjes de winkelstraat onveilig maken lijkt me toch weinig efficiënt …

Gezien het slechte weer gisteren trokken we naar een overdekt shoppingcenter, wat ik gerust nu al durf te nomineren als ‘Topidee van 2014’! Geen achtendertig keer de jassen en mutsen uit- en afdoen, veel minder moeten uitkijken voor het verkeer, en we bleven natuurlijk lekker droog (afgezien van de sprint door de gigantische regenbui naar de tearoom achteraf maar die pannenkoek was het helemaal waard natuurlijk).
Bovendien konden we daar ook lunchen in een Lunch Garden wat wel een toplocatie is als je twee pampers moet verversen, een flesje opwarmen en geven, Grote Broer wat geëntertaind wil houden en tussenin dus – een mens zou het bijna vergeten – nog wat wil eten ook.

20140104-194253.jpg
Grote Broer kan al even goed aan een winkel wachten op zijn mama als zijn papa 😉

O ja, ik ben u bijna vergeten te vertellen hoe Grote Broer de hele Brantano en wijde omgeving bijeen KRIJSTE toen hij nieuwe schoenen moest passen! Aan zijn voeten he! Schoenen die hij nog nooit gezien had! En een vreemde mevrouw wou aan zijn voeten komen! Om.ze.te.meten! Met.een.raar.machientje! De horror!
Die worden dus volgende keer weer online besteld, ow yeah!
20140104-192031.jpg

3 gedachten over “Geld besparen door er uit te geven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s