Schone vooruitzichten

Gisteravond boekten we een vlucht naar en verblijf in de stad der steden (naar het schijnt toch): Barcelona!
Sinds Meneer daar in het zesde middelbaar enkele dagen verbleef is hij altijd fan gebleven. Al enkele keren koesterden we stiekeme dromen om erheen te reizen, maar altijd wilden we toch nét eerst nog een andere stad bezoeken ‘want Meneer is er al geweest en we kunnen dan toch beter naar ergens heen gaan waar het voor ons beiden nieuw is’. Maar deze keer trekken we ons dat niet aan en gaan we lekker toch!
Als Meneer herinneringen ophaalt aan zijn citytrip gaat het vooral over hoe de eerste flessen sterke drank op de bus al op waren nog voor ze de oprit van de autostrade bereikt hadden. Of hoe ze tot een kot in de nacht sangria hadden zitten drinken en een ander groepje te laat bij de bus was en te voet naar het hotel moest (ofzoiets, ik herinner me de exacte details niet meer). Deze keer zal de reis toch een ander sfeertje hebben.
Want misschien vroeg u het zich al af: Gaan de jongens mee?
Tùùrlijk gaan de broertjes mee!

20140118-124241.jpg
Want zeg nu zelf, die twee winnen een wedstrijdje ‘schoon zicht’ van Barcelona anytime!

Als ik enthousiast over onze plannen vertel, vallen zowat al onze kennissen en vrienden uiteen in twee groepen:
– Team 1 zegt: ‘Tof zeg!’ Eventueel aangevuld met ‘Daar ben ik ook eens geweest/wil ik ook eens naartoe’. Ik moet wel bekennen dat zowat de helft van deze groep er eerst nog vanuit gaat dat de kindjes niet meegaan, tot ze het tegendeel horen.
– Team 2 reageert: ‘Unk, wat jullie zien zitten, is dat niet gevààrlijk met zo’n kleine kindjes mee?’

Die tweede groep wil ik hier dus even geruststellen. We steken echt geen gevaarlijke toeren uit hoor.
Aangezien wij (naar het schijnt) vlak bij het bord met ‘einde beschaving’ wonen, zullen we daar bijvoorbeeld hoogstwaarschijnlijk dichter bij een ziekenhuis zitten dan in ons eigen huizeke.
Oké, we spreken geen Spaans (of Catalaans) – tenminste als je die lessen die ik 10 jaar geleden in het middelbaar volgde niet meetelt. Ik zou aanraden dat je ze niet meetelt, aangezien ik me alleen herinner dat mantequilla boter is. O ja, en ‘a la dereche’ (ofzo) betekent ‘rechtsaf’. Als we ergens een routebeschrijving vragen kan ik dus alleen maar hopen dat we rechtsaf moeten en niet links… En als we in de winkel iets niet vinden, laat het dan alsjeblieft de boter zijn!
Maar serieus, (West-)Europa is toch maar een scheet groot en alle jonge mensen spreken daar toch Engels he. Met een beetje gebarentaal komen we ook al ver, dat hebben we toch onthouden van onze tripjes naar Tallinn en Budapest met Grote Broer.
Bovendien heb ik via Airbnb het ideale appartement gevonden voor ons gezelschap.

20140118-123652.jpg
Inbegrepen zijn een babybadje, kinderstoel, babybedje (we mochten kiezen uit het gewone formaat of ‘newborn’) en maar liefst 3 buggy’s zodat we kunnen kiezen in welk exemplaar Kleine Broer het makkelijkst zit/ligt.
De eigenaars wonen enkele huizen verder en houden daar een koffieshop open, waardoor we ze altijd kunnen bereiken bij problemen. Ze hebben zelf een kindje van 1 jaar dus in noodgevallen kunnen we nog vragen wie hun huisarts is enzo (diep vanbinnen zit ik er toch altijd een beetje mee in dat één van de koters ziek wordt op reis).
Je ziet het, we zijn bijlange zo avontuurlijk niet als je eerst misschien dacht 😉

De enige ‘nadelen’ aan reizen met zo’n kleintjes mee, beschreef ik hier tijdens ons verblijf in Tallinn.
Nu ik het herlees, komt er wel één puntje bij nu onze verhouding kinderen-volwassenen ondertussen veranderd is:
Het feit dat we met twee personen de bagage van 4 moeten versleuren…

Volgende week naar de bibliotheek, reisgidsen halen en dan zijn we er helemaal klaar voor!

20140118-122711.jpg
Barcelona, smoet maar al uw kieten want wij komen deraan!

4 gedachten over “Schone vooruitzichten

  1. Barcelona is zeker de moeite als citytrip!!! Wij hebben dit vorig jaar gedaan! En waarom de kinderen niet meenemen? Ik vind dit heel erg goed dat ze hierbij ook worden betrokken!!

    groetjes!! Lien

    • Ja he, Grote Broer die gaat daar ook aan’t strand kunnen spelen en we vinden wel enkele speelpleintjes voor hem. En kleine broer is nog overal content als hij maar eten krijgt en gewupt wordt 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s