Stand van zaken: de Ponto Pro

Ik voel het, gij wilt ook weten hoe het nu gaat met die Ponto Pro he? Awel, heel goed eigenlijk!
Ik klik het toestel ’s ochtends in de badkamer al op en houd het aan tot ik ’s avonds opnieuw in de badkamer sta. Één keer vergat ik het zelfs uit te doen, maar ik werd er snel aan herinnerd want als ik erop ga liggen komt er een luide SKRIIIIEEEEUUUUUWWWW dus dat doen we maar niet meer!
Vorige zaterdagochtend kwam ik beneden en was ik hem vergeten opklikken, ik dacht nog ‘ah, we moeten nergens naartoe, ik doe wel eens een voormiddagje zonder’ maar dat heb ik toch maar een half uurtje volgehouden hoor. Dat voelt als tv willen kijken zonder bril op. Of voor zij die geen bril dragen, euh, … Als willen lopen zonder schoenen aan? Op een berg met keitjes 😉 Dan doe je toch ook rap je schoenen aan he, als ze gewoon boven in je badkamer liggen! (Niet dat ik mijn schoenen boven in de badkamer bewaar, maar alle, ge snapt mijn punt hopelijk wel)

Inmiddels ben ik er eindelijk in geslaagd om het toestel verzekerd te krijgen tegen kleine accidentjes. Ik krijg immers enkel om de vijf jaar een tegemoetkoming van de CM voor de aankoop van een toestel (een tegemoetkoming die de kost totaal niet dekt trouwens, maar mijn eerste exemplaar werd gedekt door de hospitalisatieverzekering dus hoop ik dat die láng meegaat). Als ik de Ponto tussenin van mijn hoofd sla met de autodeur, in de wc-pot laat belanden tijdens het kammen van mijn haar, uit verstrooidheid op houd tijdens het douchen of van mijn hoofd laat vallen tijdens het uitdoen van een trui en hij is naar de eeuwige jachtvelden, dan zou ik zelf een nieuw exemplaar moeten financieren. Want geloof me, once you go Ponto you never go back 😉
Een verzekering leek me dus geen overbodige luxe. Via een facebookgroep voor ouders van slechthorende kinderen (want voor slechthorende volwassenen bestaat er bitter weinig) kwam ik terecht bij een verzekeraar in de Limburg die me misschien verder zou kunnen helpen. Maar na informeren bleek dat zij nog maar net gestart zijn met zelf informatie opvragen om baha’s (bone anchored hearing aid) en CI’s (cochleaire implantaten) te verzekeren en nog niet weten wanneer ze er effectief mee kunnen starten.
Dus nam ik contact op met de audioloog van het ziekenhuis. Ook weer via-via kwam ik zo terecht bij een andere Limburgse verzekeringsmaatschappij (die Limburgers hebben het gat in de markt gevonden precies) waar ik een offerte kon opvragen. Inmiddels is alles rond, een hele geruststelling!
Ik heb zelfs specifiek gevraagd of de voorvallen die ik hier beschreef dan in aanmerking komen voor een uitkering van die verzekering en dat werd bevestigd – ik werd er wel vriendelijk aan herinnerd dat de verzekering niet telt als ik zoiets expres uitvoer. Ze dachten zeker, wat een rampscenario’s zit dat meiske uit de West-Vlaanders te verzinnen zeg, verdácht!

2 gedachten over “Stand van zaken: de Ponto Pro

  1. Pingback: Toon me je handtas en ik vertel je wie je bent | Broertjesmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s