Ik hàd het moeten weten!

Tweënhalf jaar is hij nu, onze Grote Broer. Eenendertig maanden zelfs al, maar laat ons afspreken dat we vanaf twee jaar in (halve) jaren tellen he.
Zoals elk kindje is hij in die tijd al af en toe eens ziek geweest. Nooit écht ernstig hoor, gelukkig. Maar de occasionele bronchitis, oorontsteking en buikgriep zijn hier wel gepasseerd, ja.
En élke keer dat ik met een ziek kindje bij de dokter zit, denk ik ‘Ik hàd het moeten weten!’

Die keer dat hij er ’s ochtends ‘toch wel wat moe uitzag’ en zich tegen de middag gewoon op het tapijt in de living te slapen legde. Ik hàd het moeten weten!
Die keer dat hij zo’n schone rode wangetjes had ‘van de gezonde buitenlucht zeker’ en tegen ’s avonds 39 graden koorts had. Ik hàd het toch moeten weten!
Die paar nachten dat onze goede slaper ’s nachts wakker werd en niet meer terug naar bedje wilde; en toen een serieuze oorontsteking bleek te hebben. Toen had ik het toch ècht moeten weten!
Of zoals gisteren, die de boeken ingaat als ‘die keer dat hij zooo gezellig bij mij kwam zitten in de zetel’ en enkele uurtjes later als een levensecht kacheltje aanvoelde.
Want ik hàd het natuurlijk moeten weten!

20140204-094403.jpg

Serieus, je had ons moeten zien zitten gisterennamiddag. Ik in de zetel, ‘In Vlaamse Velden’ kijkend. Op mijn linkerarm Kleine Broer, een tukje aan het doen na zijn flesje. Niet uitzonderlijk. Onder mijn rechterarm, wel hoogst uitzonderlijk, Grote Broer, dicht bij mij, in een boekje aan het kijken. Wel een uur aan een stuk! Zo gezellig zeg! Ik weet nog dat ik dacht: ‘Wat jammer dat hier niemand is om een foto van ons te nemen’. Ik heb nochtans genoeg vruchteloze pogingen gedaan tot een selfie maar kwam gewoon armen tekort.
Ik hàd het moeten weten!!!

20140204-094501.jpg

2 gedachten over “Ik hàd het moeten weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s