Hemel en hel

Center Parcs is de hel want…

– ze kloppen het geld er uit uw zakken waar je bijstaat. Wij betaalden voor ons vier €35,90 aan toegangtickets (2x 14,95 voor ons en beide jongens zijn nog gratis wegens minder dan 3 jaar). Soit, dat is waarschijnlijk wel een gangbare prijs en ik ben gewoon een beetje gierig van mijn eigen 😉 . Met zo’n dagticket mag je trouwens zwemmen én naar de ‘Baluba’, de binnenspeeltuin.
Maar! Bij aankomst mochten we nog 6 euro ophoesten voor de parking. Vond ik er méér dan lichtjes over eigenlijk, om op een aardeparking een plekje tussen de grootste plassen te mogen zoeken, op zeker 300m van de receptie.
Tel daar nog het feit bij dat de ober ons een ‘kinder menu’ aanrekende van €2,50 duurder dan de losse frikandel en portie frietjes die we bestelden voor Grote Broer, en de ongevraagde reuze-cola terwijl we gewoon rap een drankje wilden tijdens het flesje van Kleine Broer om daarna snel te vertrekken – wat de rekening voor een cola en een chocolademelk op € 5,85 bracht – en je voelt je helemaal een kip met gouden eieren die geslacht wordt als ze een uurtje niet legt. Ik krijg daar de wubbels van, van zo’n geldstekkerij.

– ’t is er om puutonnozel van te worden. Kennen jullie dat, puutonnozel?
Dat is wanneer je een binnenspeeltuin binnenkomt en het enige dat je kan horen is een gigantische machine waarmee de kinderen plastic ballen op elkaar kunnen afschieten waardoor eigenlijk niemand elkaar nog kan verstaan en waardoor iedereen dan maar roépt naar elkander om toch nog ietwat te communiceren. Ik kon alleen maar hopen dat dat machien in panne zou vallen, maar nee hoor, het bleef gezellig verder irritant doen.
Dat is wanneer je acht minuten met peuter en baby en twee zakken zwemgerief moet staan wachten in 25°C om aan een ‘familie’-omkleedhokje van pakweg 1m op 1m te geraken.
Dat is wanneer je het flesje voor Kleine Broer mag opwarmen in een microgolfoven ‘speciaal voor de flesjes en potjes van de kleintjes’ waar blijkbaar een portie spaghettisaus in ontploft is. Ofzo. Vorige week. Ofzo.

Center Parcs is de hemel want…

– Grote Broer vond de binnenspeeltuin sùper! Waar hij anders zo’n voorzichtig ventje is moet iets (het afschuwelijke achtergrondlawaai misschien?) hem aangezet hebben om er ineens in te vliegen. Hij croste heen en weer, van het springkasteel met vechtende 8-jarigen naar de glijbaan tussen de hyperactieve pre-pubers. Hij genoot van elke seconde. We konden hem met moeite bijhouden!

20140303-144040.jpg

– de ‘familie’-omkleedhokjes hebben een verzorgingskussen dat omrand is met een hekje, waardoor je je kindje daar kan laten op liggen en je handen ondertussen vrij hebt om je eigen badkledij aan te doen.

– in het zwembad kun je kleine zwembandjes, zwemvestjes en zelfs plastic maxi-cosi’s lenen. Die laatste wel koppekeihard, maar 2 handdoeken vierdubbel geplooid kunnen dat wel oplossen. Er zijn ook parkjes ter beschikking, trouwens.

20140303-144111.jpg

20140303-144234.jpg

– er zijn glijbaantjes! En een BUIS waar Grote Broer al in kon! (ja hier in West-Vlaanderen houden wij het simpel, het woord ‘waterglijbaan’ is veel te lang en het ìs een buis he, nu gij)
Grote Broer vond heel het zwembad dé topattractie van het weekend; hadden we hem laten doen, we zaten daar nu nog.

20140303-143927.jpg

20140303-143935.jpg

20140303-144013.jpg

Wij gaan er dus sowiso opnieuw naartoe.
Ik kijk er nu al naar uit. NOT

20140303-144203.jpg
En tegen dan vindt Kleine Broer er hopelijk ook iets aan…

Een gedachte over “Hemel en hel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s