Barcelona – of tips voor reizen met een baby en een peuter

Vorige maand brachten wij enkele dagen door op de toplocatie der toplocaties: Barcelona!

20140502-200235.jpg
U bent vast benieuwd hoe dat daar gegaan is. En u wilt vast wel wat tips over reizen met een baby en een peuter. Want hé, wij zijn echt niet de enige zotten die ‘die van ons’ meeslepen op citytrip, toch? Tòch?

– Bereid je goed voor
Met een peuter en een baby vertrek je niet zomaar, nee. Je zorgt dat je weet aan welke terminal je aankomt, waar je naartoe moet om de bus te nemen, welke bus dat is en waar je eraf moet, en wat van daar uit de kortste weg is naar je appartement.
Omdat je na een halve dag reizen (wij wonen zachtjes gezegd niet binnen fietsafstand van de luchthaven, nee) niét nog drie keer heen-en-weer wilt crossen op de luchthaven. Zeker niet met al uw bagage mee. Want ja, uw peuter heeft ook recht op een valies van 30kg, net als gijzelf en uw Meneer. En gezamenlijk mogen jullie maar liefst 40kg handbagage meenemen. Maar wie gaat alle valiezen dragen peist ge?
Daarom de volgende tip:

– Pak licht
Licht gepakt reizen biedt wat mij betreft alleen maar voordelen, zoals daar zijn:
* Ge moet zo niet sleuren met uw valies – duh.
* Uw valiezen zijn veel rapper gevuld en geleegd, zowel thuis als op de locatie.
* Als ge thuiskomt hebt ge veel minder was, top!

En in het totaal onrealistische geval dat het tijdens je verblijf in deze zonnige stad een hele dag water giet en je hebt geen paraplu mee, dan koop je die daar toch gewoon, heb je meteen een souvenir 😉

20140502-193359.jpg

Pro-tip: neem wél pampers mee voor twee kinderen voor de volledige duur van je reis.
Op de terugreis heb je zo 100% zeker ruimte voor al uw souvenirs.

– Verblijf in een appartement.
Wij boekten dat van ons via Airbnb, wat ons betreft een echte aanrader.
Want geloof me, met een baby/peuter/een van elks wil je niét in een hotelkamer zitten, waar je, als je om 5u30 aan je dag begint, nog anderhalf uur moet wachten tot je enig voedsel ziet verschijnen. Neen, wij trekken op zo’n ochtend gewoon de koelkast open voor een glas chocomelk en maken ons een kommeke cornflakes of een stuutje met choco.
Bovendien heb je in een appartementje, hoe klein ook, sowiso meer plaats dan in een gewone hotelkamer. Dus is het helemaal niet nodig om je baby en zijn reisbedje in de badkamer te placeren (niet dat wij dat ooit gedaan hebben – ahum *hoest* *guilty*)
Het bedje van Kleine Broer hadden ze superschattig klaargezet met knuffelbeertjes en al, dus eigenlijk konden de verhuurders wat mij betreft al niets meer verkeerd doen van bij onze binnenkomst 🙂

20140502-191536.jpg
Verder ter onzer beschikking waren trouwens een kinderstoel, potje, speelmat, tummy tub, twéé buggy’s, twee kinderbedjes, twee bakken speelgoed, plastic bestek en bordjes, een mixer voor de patatjes, …
Enfin de jongens werden gesoigneerd.
Dat moet ik in de Barcelona Hilton nog zien gebeuren wi!

– Take it easy
Ga lang genoeg, zodat je het rustigaan kunt doen. Hebben de kinderen er even écht geen zin meer in, keer dan terug naar het appartement om fruitpauze te houden en even te rusten, en probeer enkele uurtjes later opnieuw. Je bent op vakantie, dus geen stress!
Kom je een speeltuintje tegen, maak ervan gebruik om een lange pauze in te lassen met een ijsje en lees een hoofdstuk in uw reisgids.

20140502-201721.jpg
Volgens mij ga je in het ideale geval pakweg anderhalve keer zo lang op citytrip als wanneer je zonder kinderen zou gaan.

– Neem een draagzak/draagdoek mee
Wij vertrokken ’s ochtends met Kleine Broer in de buggy. Tegen de middag nam Grote Broer met veel plezier zijn plaatsje over en kon Kleine Broer gezellig bij mama of papa in de draagzak.
Twee buggy’s zou veel vervelender zijn, zie dan maar ergens binnen te geraken om iets te eten of te shoppen, neen danku! Geef mij dan maar zo’n gezellig slapend bolletje baby tegen mij aan 🙂

20140502-192424.jpg

20140502-192500.jpg

Wat betreft vliegreizen met kleine kinderen kan ik u geen tips geven, die van ons zijn blijkbaar natuurtalenten 😉

20140502-195814.jpg

Geniet ervan!

20140502-194808.jpg

4 gedachten over “Barcelona – of tips voor reizen met een baby en een peuter

  1. Pingback: Geboekt! | Broertjesmama

    • de airbnb waar we verbleven, staat momenteel niet meer op Airbnb. Jammer, want was in orde! Nuja, er zullen er wel nog zijn in Barcelona die goed zijn he.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s