Tip van de dag: uitverkoop in de bibliotheek

Vorige zaterdag ging ik met mijn mama naar de tweedehandsboekenverkoop (wat een scrabble-woord zeg) van de bibliotheek in haar gemeente. Volgens onze bronnen zouden daar heel wat boeken verkocht worden aan 20 cent per stuk.
Ons doel was snel gesteld: met twee kleinkinderen en een derde op komst (niet bij mij!) zouden wij ons concentreren op kinderboekjes.
De boekenverkoop zou starten op het onzalige uur 8u ’s morgens (met die twee kadees van mij ben ik dan wel altijd al lang en breed wakker, maar gedoucht en aangekleed zijn is nog iets anders natuurlijk). Toen ik om twee voor 8 langsreed, was er nog niet veel beweging te zien. Toen mama en ik om twee nà 8 aankwamen, was er al één en al bedrijvigheid op de parking. Sh*t, die mensen zouden al onze boeken wegkapen! Wij twee ‘stappenhalf’ naar binnen natuurlijk, we hadden wel de tijd genomen om nog snel een grote draagtas uit de koffer op te diepen.
Even een teleurstelling toen we binnen kwamen: er was maar een ienie-mienie-kinderrekje in het lokaal. Maar niet getreurd, we begonnen onze zoektocht, richtten ons ook op boekjes voor straks als de kindjes wat ouder zouden zijn en staken het ene na het andere boekje in de draagtas.
En kwartiertje later konden we ons al naar de geïmproviseerde kassa begeven. Alwaar de vrijwilligster onze boekjes telde en ons twijfelend aankeek: ‘Jullie hebben 19 boekjes bij. Eigenlijk zou je er beter nog ééntje bij kiezen, dan heb je er 20 en we hebben een voordeelprijs: 10 stuks voor 1 euro’.
Ik baande me dus opnieuw een weg door het lokaaltje – ondertussen bizar druk geworden, genre ‘de toiletten van Werchter net voor de start van de hoofdact’ – , terug naar het kinderrekje. Ik was van plan om het allereerste kinderboekje dat ik vond, mee te nemen. Ah ja, voor een prijs van MIN 1,80 € kan je niet sukkelen, hé 😉
Het eerste exemplaar waar mijn oog op viel heette ‘De Verschrikkelijke Schoolmeester’. Nah, dat klinkt te eng.
De volgende dan? ‘Het monster in de kast’ – Ieuw, nee, ook niet!
Daar net boven? ‘Wies en de wiebeltand’ – Ah ja, waarom niet!
We rekenden af voor de volle 2 euro en togen naar huis met onze zware tas.
Daar verdeelden we de boekjes onder mijn mama (de kleinkindjes hebben daar nu al een heuse boekenkast), zus (met baby op komst, die moet toch ook iets te lezen hebben zeker!) en mijzelf.
IMG_2079Schone opbrengst hé  voor nog geen 2 euro voor nieten want mijn mama heeft die van mij getrakteerd 😉
Nu nog hopen dat de zonen graag lezen!
Ben je ook fan van boeken of kinderboeken? Kijk zeker eens na of er in jouw gemeente ook iets doorgaat eind oktober of begin november! Blijkbaar is dit de klassieke periode voor tweedehandsboekenverkopen in bibliotheken.
Bovendien gaat de opbrengst vaak naar het goede doel dus je doet er niet alleen jezelf een plezier mee!

5 gedachten over “Tip van de dag: uitverkoop in de bibliotheek

    • Drie voor 1 euro is ook al leuk he, maar inderdaad, dat waren echt zotte prijsjes! ’t Was leuk om vanalles in de zak te kunnen gooien en niet eens te moeten tellen hoeveel we er zouden kopen 😀

  1. tof hé!! Als ge ooit tips wilt over prentenboeken voor de kids, ik heb er hier héél veel liggen voor in de klas te gebruiken 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s