Gezond gek – even naar Primark

Als Hoofd Aankoop Kleding van de kleine onderneming die ons gezinnetje is, besliste ik afgelopen woensdagavond zo rond 18u dat ik op donderdag naar een Primark-winkel ‘moest’.

Gelukkig kon mijn vaste au-pair zich vrijmaken – mijn mama – waardoor wij rond 8u45 aan onze reis naar Luik konden beginnen. Je weet of je weet niet, ik woon nogal aan de rand van de beschaving – maar nog net juist aan de goede kant van het bord ‘einde beschaving’ hoor, echt waar! – waardoor de dichtstbijzijnde Primark winkel op een goeie twee uur rijden van mijn voordeur gevestigd is. Die van Luik, namelijk.

Ik lieg een beetje, die van Folkestone en Canterbury bijvoorbeeld zijn in vogelvlucht dichterbij, maar om nu per boot naar een kledingwinkel te reizen, dat zou er helemaal wat over zijn hé. Nu was’t er maar een béétje over.

Rond 11u20 kwamen we aan in het winkelcentrum Mediacité. Toen moesten we natuurlijk eerst nog even de inwendige mens versterken.

lunchGrote Broer wil altijd de grootste hebben.

Daarna konden we aan het hoofddoel van onze dag beginnen.

ingangDe ingang van Primark Luik.
Toen hadden we echt nog geen idéé wat ons te wachten stond.

Die Primark jongens, dat is me toch iets hoor.
Ten eerste liepen daar zowat evenveel mensen als in de rest van het winkelcentrum tesamen. En allemaal gehaast natuurlijk. ’t Leek alsof iedereen bang was dat een ander nét voor hem het ene perfecte t-shirtje zou vinden tussen die berg van 20 dezelfde.
Zeker vier mensen stapten nog liever half-en-half óver de buggy met Kleine Broer dan eventjes te wachten tot we gepasseerd waren.

Er was zodanig veel volk dat de wachttijd voor de paskamers toch zeker meer dan een uur bedroeg. Ik overdrijf niét he, voor alle duidelijkheid. Dat verklaart ook het feit dat heel wat groepjes meisjes her en der in de winkel kleren aan het passen waren. De meesten waren er volgens mij zelfs speciaal op gekleed, met een dunne broek en een topje zodat ze alle mogelijke aankopen daar over konden passen.

Maar wat nog veel meer opviel, was hoe ongelooflijk slòrdig alles in die winkel lag.
De enige foto’s die ik van Primark winkels al heb gezien, zagen er zo uit, of zo.
(foto’s vanop Styleguide over de opening van Primark Arnhem)

Je kan je dus onze verbazing wel voorstellen toen de hele winkel er zo bijlag:

collagerommelIk moest deze foto een naam geven, dus heb ik hem ‘rommel’ gedoopt.

Links een foto van onder een willekeurig rek. Had ik gedurfd, ik had er zo veertig kunnen nemen. Rechts één van de bergen die je terugvond in elke hoek van de winkel.

Door die gigantische drukte en slordigheid en doordat wij natuurlijk met baby en peuter (of moet ik nu al zeggen ‘dreumes en kleuter’) zelf niet zo snel opschieten hebben wij ons vooral beperkt tot de kinderafdeling.

Wil je weten wat ik allemaal bijeen heb geshopt? Bekijk dan hier mijn Primark shoplog.

kersttrui met lichtjesIk kan je alvast vertellen dat deze kersttrui – mèt lichtjes! – niét in mijn zak verdween.
Hashtag beetje spijt.

compagnonsEven uitrusten, dat hadden we allemaal wel verdiend.

We keken nog even rond in de rest van het winkelcentrum en daarna konden we aan de terugreis beginnen. Daarover kan ik kort zijn: de laatste 100km waren er te veel aan.
In de lange versie zou ik jullie kunnen vertellen over hoe ik, nadat onze reisduur met meer dan een uur verlengd werd door vertraagd verkeer rond Brussel, in Wetteren ben afgereden en Grote Broer met autostoel en al naar de voorzetel verhuisd heb, zodat oma naast Kleine Broer kon zitten om hem Betterfood-koeken te blijven voederen met één hand en over zijn beentje wrijven met de andere. Maar ik ga het laten 😉

Op die laatste 100km na, hadden we een topdag!

3 gedachten over “Gezond gek – even naar Primark

  1. vertrek om 8u45, terug thuis om 19u45, we stonden 5u02min op de parking, wat wil zeggen dat we 6u in de auto zaten euhum. Maar wàt een ervaring 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s