Dat heeft hij nu van mij si *ahum*

Toen ik in het tweede jaar van de hogeschool zat, werd er op mijn school een nieuwe sportzaal geopend. Een hele schone sportzaal. Nu ben ik normaal niet zo enthousiast te krijgen over sportzalen of eigenlijk alles wat maar enigszins met sport te maken heeft. Maar weet je wat er het allermooiste aan was? Er was vanaf het ‘atrium’ (de ruimte waar je ’s middags kon eten of tijdens springuren een boompje kon manillen) een gigantisch raam met zicht op bovengenoemde sportzaal! Vanaf nu hadden we bij het binnenspelen van onze boterhammetjes zicht op de jongens van de afdeling LO die het beste van zichzelf gaven aan de rekstokken of tijdens het basketten ^ ^

Je kunt gaan peinzen hoe trots ik was toen Grote Broer gisteren ook kon doen alsof hij zo’n stoere jongen was in diezelfde sportzaal 🙂

Ik had hem namelijk ingeschreven voor de Bewegingsschool. Nooit van gehoord, zeg je? Ik eigenlijk tot drie dagen geleden ook niet hoor.
Hier even hun filosofie, die mij enthousiast maakte:
Laat kinderen spelen in een bos en ze zijn urenlang bezig met lopen, klimmen en bouwen. Dit heeft veel te maken met de materiële aard van de omgeving. Een bos biedt  veel afwisseling en zet kinderen voortdurend voor nieuwe uitdagingen.
Dit gegeven is dan ook de basisgedachte van de bewegingsschool. Wij brengen het bos gewoon in de zaal! Met ons ruime aanbod aan materiaal zorgen wij telkens voor verrassende spelvormen en een weldoordacht en gevarieerd parcours. 
Elke sessie worden de kinderen voor nieuwe uitdagingen geplaatst door de steeds variërende parcours en bewegingsvormen. Door telkens die uitdagingen aan te gaan krijgt het kind de  kans om zelf te ontdekken wat het reeds kan of niet kan, en zal het ook verschillende vaardigheden aanleren.
Heel belangrijk tijdens de sessies van de bewegingsschool is de inbreng van de ouder(s). Zij leggen samen met hun kind het parcours af, en zorgen mee voor de steun en veiligheid van het kind. Net doordat de ouder(s) erbij zijn, zal het kind veel sneller en meer gaan exploreren, wat hun ontwikkeling ten goede komt. Bovendien geeft het de ouders de kans om hun kinderen beter, en in een andere context te leren kennen. Ouders zullen de mogelijkheden en eventuele ‘problemen’ van hun kind sneller (h)erkennen, wat opnieuw gunstig kan zijn voor de ontwikkeling van het kind.
En natuurlijk is het ook een geschikte gelegenheid om zich eens op een originele manier kostelijk te amuseren met hun kind. Dit is ook een typisch gegeven voor de bewegingsschool: het samen spelen heeft een positieve invloed op de relatie tussen ouder en kind!

Beelden zeggen meer dan woorden, dus hier gaan we:

springkasteel

Het eerste kwartier werd er vrij gespeeld.
Grote Broer was onmiddellijk enthousiast over het ‘springkasteel’.

Tijdens het intro-dansje stond hij wat afzijdig de andere kindjes te bekijken. Daar was hij gelukkig niet de enige in. Ondertussen heeft hij het thuis wel al gedanst met mama en papa en youtube 😉

Daarna konden we aan het parcours beginnen! Er werd

klimmen

geklommen,

mat

nog meer geklommen,

gooien

met ballen gegooid

kruipen

en ook heel veel gekropen.

Tegen het afsluitmoment was hij helemaal ontdooid en ging tussen de andere kindjes in gaan zitten.

kindjesDaarna mochten de mama’s en papa’s op het ‘springkasteel’ gaan liggen/op handen en knieën zitten en de kindjes mochten over/onder ons klimmen. Wie kwam er daar als vierde in de rij over al die wildvreemde mensen klauteren? Die van mij toch wel zeker!
Hashtag supertrots!

Grote Broer, die vaak héél terughoudend is bij nieuwe dingen, was zo enthousiast dat ik hem ter plekke inschreef voor de rest van het schooljaar. En zo sjeesde ik gisternamiddag nog snel om een paar turnsloefkes voor dat ventje. Kwestie dat hij tegen volgende week helemaal geïnstalleerd is. Koddig wi!schoenen

Nageslacht van mij dat uit vrije wil gaat gaan sporten,
wie had dat ooit gedacht zeg 😉

3 gedachten over “Dat heeft hij nu van mij si *ahum*

  1. Pingback: Dit was top in december (en ‘t begin van januari) | Broertjesmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s