Die keer in ‘den Ikea’

Ik moest jullie nog vertellen over die keer dat ik sùperdringend een bureautje nodig had. Ik had er zoveel jaar zonder gekund, maar nu mocht dat toch ineens echt geen dag langer duren. Want zo gaat dat hé, met zo’n dingen.

bureau1Dus laadde ik mijn aanhang (Grote Broer van 3,5j en Kleine Broer van toen nog net geen één) in de auto en vertrok.

Nu moet je weten, ‘den Ikea’, dat is voor ons Midden-West-Vlaanderenaars toch een beetje een magische plek. Iedereen heeft het erover, iedereen heeft gerief van daar in zijn huis staan, liggen of hangen maar eigenlijk is het voor ons pokkever rijden en als je daar toekomt denk je eerder ‘meh, dat kan ermee door’ dan dat je nog zo enthousiast bent als toen je vertrok.

In ons geval is het zo dat de enige mogelijkheid om in ‘den Ikea’ te geraken, is om te vertrekken net na schooltijd. Ik pik Grote Broer op, sjees naar Gent, laad mijn kar vol, Meneer komt van zijn werk rechtstreeks naar daar, we smijten al wat op ons mijn lijstje staat in de koffer, eten er nog rap iets en zijn op thuis nét tegen de bedtijd van de jongens. Nét.

Op zaterdag – of nog erger: tijdens een zondagopening – naar ‘den Ikea’ gaan, daar laten wij ons niet meer aan vangen sinds die ene zaterdag in 2011, toen we van vér voor de parking mochten aanschuiven voor we zelfs maar onze auto een plekje konden geven. Laat staat dat er toen binnen nog plaats voor onszelf was. Of voor onze giganorme kinderwagen.

Bij aankomst in ‘den Ikea’ bleek dat Meneer wat vertraging had, dus vol enthousiasme begeleidde ik mijn jongens rechtstreeks naar het magazijn.
Haha, rechtstreeks betekent hier: na een plaspauze, een fruitpapke, een banaan voor Grote Broer, een appelsapje, opruimen van al ons gerief en nog een plaspauze, du-uh!
We zouden dat wel eventjes regelen, dat bureau’tje.

IMG_2525(1)Grote Broer mocht op de kar zitten, Kleine Broer zat in de draagzak.
Kwestie van toch een béétje te affeseren.

Excuseer me voor de wazige foto, is nogal moeilijk fotograferen
als uw baby op 3cm van uw gezicht zit 😉

In het magazijn zelf had ik pas door dat ik, met zo’n bijna-éénjarige op mijn buik, toch wat moeite zou hebben om het karakteristieke bruine pakket op de kar te tillen. Maar geen nood, daar aan de overkant zag ik iemand lopen met een vestje van ‘den Ikea’. Dus sprak ik die even aan, of het mogelijk was dat hij me wat zou helpen om de pakketten op mijn kar te leggen. Of allé, eigenlijk gewoon zelf die erop leggen terwijl ik stond te kijken? *insert hulpeloze damsel-in-distress oogopslag*

Puss_in_Boots_1Geen probleem, zei hij, en hij kwam met me mee. Net toen hij, onder mijn goedkeurend oog, het laatste pakket op het karretje tilde, zag ik in mijn ooghoek dat Meneer was toegekomen. Die durfde er niet bijkomen, wat zou die mens van ‘den Ikea’ daarvan denken he. We konden toch moeilijk met viér personen staan kijken hoe die al ons gerief moest verslepen 😀

Daarna kon ons gevolg zich begeven naar de auto om alles in te laden, nog een plaspauze te houden en trokken we naar het restaurant om de inwendige mens te versterken.
Tegen thuiskomst konden de jongens zowat rechtstreeks in bed, en vond ik mezelf heel stoer dat ik tot de ochtend erna kon wachten om aan het in elkaar steken te beginnen.

Dat had ik weer goed geregeld 😉

3 gedachten over “Die keer in ‘den Ikea’

  1. Wij hebben het geluk om een Ikea vlakbij te hebben,….:-), maar met 2 kleine kids na schooltijd, mijn respect,……als ik jouw verhalen overloop ben ik stiekem een beetje blij dat de mijne al een puber is :-),….die alleen kan thuisblijven,…..zo gemakkelijk,…:-), maar de rest moet je er dan ook bijnemen 🙂

    • Denk dat ik dat gevoel later ook zal hebben, als ik mensen met peuters hoor terwijl ik zelf al pubers heb die toch een kléin beetje hun eigen zooi opkuisen 😀 maar als je er middenin zit ben je dat gewend he.

  2. Pingback: Toon de inhoud van je … | Broertjesmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s