Simpel receptje

Nadat ik een tijdje geleden een recept voor quiche vond en uitprobeerde, wat erg in de smaak viel – kreeg ik een ingeving: Als we nu allemaal onze makkelijk-te-maken-en-superlekkere receptjes met elkaar delen, hoe handig zou dat niet zijn zeg!

Hierbij dus onze ‘plat du maison’, waarmee ik altijd scoor, zowel bij Meneer als bij Grote Broer – Kleine Broer probeert het zelfs ook al met handenvol in zijn mondje te proppen. Bonuspunten voor weinig afwas en veel tijd tussenin om u met uw spelende/ruziemakende kindertjes te moeien tijdens het bereiden.

Zalm met prei, wortel en pasta

Benodigdheden:
– zalm
– prei
– wortelen
– pasta (spirelli of tagliatelle of …)
– 1 dl room
– 1 groentenbouillonblokje
– peper
– een kom die in de microgolf mag – best met deksel
– een pot om uw pasta te koken

Recept

Haha, een echt recept wordt dit hier natuurlijk niet. ’t Is meer zaak van wat dingen bijeen te smijten in een bepaalde volgorde en je bent er vanaf.
Voor de leuk heb ik wel foto’s genomen van alle stappen, wat een uitslover ben ik toch eigenlijk hé!

IMG_2616De ingrediënten. De zalm, prei en wortelen kwamen uit de vriezer humhum. Maar ik heb het ook al met verse gemaakt hoor! Voor verse zalm heb ik eerlijk gezegd nog nooit moeite gedaan.IMG_2617Kieper de prei en wortel in de kom. (Mag gewoon nog diepgevroren zijn). Verkruimel het groentenbouillonblokje erover. Deksel erop. Plaats dit gedurende een vijftal minuten in de microgolfoven. Als ze diepgevroren waren, wat langer. Pakweg tot ze iets minder hard beginnen te worden.

IMG_2618Roer de groenten dooréén en leg de diepgevroren zalm erop. Kruid met wat peper. (Zout is niet nodig want er zit er al veel in dat bouillonblokje). Weer het deksel erop en een minuut of 5 in de microgolfoven.IMG_2619Ondertussen kook je uw pasta. Hoe? Zoals het op de verpakking staat é 😉IMG_2621Als alles goed gaat is de zalm nu half-gaar. Keer de stukken om en overgiet met de room. Voor de verandering: weeral het deksel erop en een minuut of vijf in de microgolf.IMG_2622Giet de pasta af. Prik met een vork in de zalm om te zien of hij gaar is (voor de echte kookdummies: als hij er niet meer glazig uitziet). Indien niet: deksel erop enz…IMG_2623Smakelijk!

2 gedachten over “Simpel receptje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s