Wel over speelzand

Die lieve Sinterklaas had ook bij oma en opa aan onze jongens gedacht en bracht daar een groot pakket Kinetic Sand.

Sint had goed haar zijn research gedaan en ontdekt dat ‘Kinetic Sand’ naar het schijnt véél beter is dan het ‘Super Sand’ en ‘Magic Sand’ dat verkocht wordt bij Dreamland en andere lokale speelgoedwinkels.
Bij Bol.com was het Kinetic Sand trouwens uitverkocht tot halfweg december, wat zullen ze daar gevloekt hebben stel ik me dan voor!

De kindjes vonden in hun schoen:
– 5kg kinetic sand – een doos met twee zakken van 2,5 kg. Voorlopig hebben we slechts één zak opengedaan en dat blijkt al meer dan genoeg zand om volop mee te spelen.
– ‘laptop tray’, de witte bak waar het zand in zit
– kasteelvormen –  om torens en kantelen te maken, en ook twee mesjes
– smartvormen – ovalen en cirkels en vierkanten enz., en nog een ander mesje

IMG_2228Kinetic Sand: leuk voor groot en klein

Uiteraard werd het hele boeltje bij oma en opa al dadelijk geopend. Het leukste aan Kinetic Sand: ook volwassenen vinden het leuk om ermee te spelen! Ik kan moeilijk uitleggen hoe het komt, maar feit is dat zowel nonkel en tante als mama en papa direct niet konden stoppen met torentjes bouwen en te kijken hoe ze langzaam ineenstorten, vormpjes uitsteken en uitzoeken hoe de ‘kantelen-maker’ werkte.

We namen alles mee naar huis en tijdens het middagdutje van Kleine Broer werd er al duchtig verder gespeeld.
Op internet vind je sowieso allerlei ideetjes om nog andere dingen te doen met dit zand. Gezichtjes maken, de boetseerkleivormpjes erbij nemen, speeltjes verstoppen in de bak en Grote Broer ze laten opgraven, een grote hoop zand omhoog houden en kijken hoe hij langzaam uit elkaar valt, het kan allemaal en hij vindt het allemaal even grappig tot hilarisch!

collage

Dolle pret!

Het zand voelt een beetje aan als ‘wak’ zand, het zand dat je vindt als de zee net weggetrokken is en je perfecte zandkastelen kan bouwen. Maar dan toch nét iets vochtiger, waardoor je torens na enkele minuten toch instorten. Maar dat is niet zo erg, want dan kan je opnieuw beginnen hé 😉

Het ruikt naar niets en het bijzonderste: het zand blijft nergens aan plakken! Niet aan je handen – wat eigenlijk echt raar doet omdat je dat niet verwacht – , niet aan de tafel en niet aan de grond. Als er gemorst wordt, kan je dat oprapen door een bal te maken van zand en daarmee alles op te deppen. Een veegborstel door de living halen is na het spelen geen overbodige luxe mààr stel je geen na-het-strandbezoek-taferelen voor: àl het zand laat zich eenvoudig opvegen. Het blijft immers ook niet aan je veegborstel plakken zoals van dat mottige strandzand dat je vijfendertig keer kan opvegen en dan nog altijd door uw living blijkt te waaien.

Kleine Broer mag er wel niet mee spelen want die heeft de neiging om het vliegensvlug in zijn mondje te willen proppen. Nu zal dat zand wel niet giftig zijn, maar ik sta daar toch niet zo voor te springen en heb liever dat hij zich volpropt met iets voedzamere dingen…

Aanrader! Zeg dat ik het gezegd heb 😉

 

 

4 gedachten over “Wel over speelzand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s