Daar zakt mijn broek van af

Ik ging Grote Broer afhalen. De bel ging en ik stond, samen met een kluts andere mama’s, achter het hek te kijken naar de deur waarlangs hij samen met zijn klasgenootjes naar buiten zou dribbelen. Ja, daar ging de deur open. De juffrouw voorop en daarachter komen de kleine jongetjes en meisjes dan telkens per twee, flink elkaars handje vasthoudend,  diagonaal over de hele speelplaats gewandeld.

En toen zag ik het. Grote Broer zijn broek zakte af, tot op zijn knieën.
*Eeeek* zuchtte ik, grotendeels binnensmonds.
Grote Broer is een heel braaf kindje. Als de juffrouw zegt: ‘Flink handjes vasthouden en tot aan de bloemetjes stappen’ dan houdt hij flink handjes vast en stapt tot aan de bloemetjes. Zelfs als zijn broek ondertussen tot op zijn enkels zakt.

435c8e6a-c89c-11e2-84f1-970bc6bbf866Ook enkele andere mama’s merkten het voorval op. Ik hoorde iemand zeggen: ‘Ochere, dat ventje daar, zijn broek zakt af *hihi*’ En maar wijzen…

Gelukkig zag de juffrouw van een andere klas toen wat er gebeurde. Als in slow-motion zag ik haar naar Grote Broer toe schrijden om hem te helpen zijn broek opnieuw aan te doen.
Oef, die twee minuten die anderhalf uur leken te duren waren voorbij!

Nochtans draagt Grote Broer in bijna al zijn broeken het super-item Dappersnapper , waar ik heel tevreden over ben. Maar hij heeft zowat géén poep (heeft hij niet van mij 😉 ) en met zo’n dikke gevoerde jeansbroek als hij deze winter vaak draagt bleek dat toch een probleem.

Google to the rescue, dan maar! Ik kwam terecht op de blog van een zekere Lisjke die het probleem ook kende. Dankzij haar eenvoudige tip heb ik inmiddels twee broeken van Grote Broer aangepast en die zijn 0,0 keer meer afgezakt.

Voor een duidelijke werkbeschrijving kijk je best op deze link, maar eigenlijk komt het erop neer dat je een tweede lendenband in de broek creëert. Daarin stop je een knoopsgatenelastiek en je bevestigt twee knoopjes aan de uiteinden. En voilà, een homemade adjustable waist!

IMG_2688Hoe lééfden mensen eigenlijk, toen er nog geen internet bestond?
*blows my mind*

 

3 gedachten over “Daar zakt mijn broek van af

  1. Dan waren er onze grootmoeders die ons redden,……het euvel is opgelost, zonder al teveel moeite,……en dan te bedenken dat mijn zoon al bij de mannenafdeling koopt, waar is de tijd van de verstelbare broekjes,…..

  2. Pingback: Lifehack voor mama’s – bruine boetseerklei | Broertjesmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s