Tik… tik…

Sinds vorige week hadden wij een tikkende tijdbom in huis…

24 december ontdekten we bij Grote Broer een honderdtal rode plekjes. De dag erop waren dat er al een stuk of driehonderd. Windpokken. (Waterpokken voor de niet-West-Vlamingen)
Jaja, als we hier iets doen, doen we het ineens goéd!
Met slechts één gigantisch mislukte nacht kwam hij – en wij – er verder nog goed vanaf. De rest van de week was hij alleen wat rustiger dan anders maar qua ziek zijn viel het allemaal wel mee.

Die broertjes van ons, die zijn toch vaak genoeg dicht bij elkaar – om nog niet te spreken over het eten dat ze uit elkaars bord pikken als de ander eventjes niet kijkt – en ja, ik kijk naar jou, Kleine Broer! – om ervan uit te kunnen gaan dat ook Kleine Broer ‘prijs’ zou hebben.

Wij dus de ganse kerstvakantie elke dag Kleine Broer grondig gecontroleerd op bubbeltjes en plekjes. Niets te zien. Gisteren begon ik er dus in te geloven dat hij gespaard zou blijven. Ik stelde de planning op voor komende vrijdag – want dan heeft Kleine Broer een afspraak in het ziekenhuis om buisjes in zijn oren te krijgen. Dus droomde ik vannacht over te laat komen in het ziekenhuis, verkeerde kind mee naar het ziekenhuis, ze hadden hem verdoofd en wakker gemaakt maar tussenin waren ze wel de buisjes vergeten plaatsen dus moesten we nog eens terug, … enfin u kent dat wel… the joys of motherhood 😉

Vanochtend zaten we Kleine Broer nog enthousiast te vertellen dat hij vandaag weer naar de onthaalmoeder mocht. In zijn binnenste dacht hij waarschijnlijk al ‘En gijle denkt dat, ik ga kik wel naar oma gaan si vandaag gnagnagna!’.
De tijdbom ontplofte… door middel van vijftien windpokken op zijn borstkas.

nietziekZijn ‘totje’ nadat ik zijn windpokken ontdekte
en hem meldde dat hij dus naar oma zou gaan vandaag.

ziekDeze namiddag werd hij wat zieker
en kon hij er toch minder mee lachen…

Maar hé, het gigantische pluspunt aan de windpokken: Die komen nooit meer terug!

3 gedachten over “Tik… tik…

  1. Pingback: Buisjes | Broertjesmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s