Die keer van die autodeur

Zowat anderhalve maand geleden werd er ingebroken in enkele huizen in onze woonwijk. Altijd wat eng natuurlijk, zoiets, en het zorgt dadelijk voor wat zenuwachtigheid bij alle buren.

Na de nodige ‘En heb je dat gehoord van die …’ was ik toch echt wat nerveus geworden. Zo nerveus, dat ik mezelf erop betrapte dat ik elke avond snelsnel met de jongens naar binnen wou om te checken of ze nù al hadden ingebroken of toch vandaag nog niet?

Als we van plan waren om na het vallen van de avond pas thuis te komen, liet ik vanaf toen ook altijd een lichtje branden in huis. Hoewel ik altijd twijfel of dat uitstraalt ‘Kijk, die mensen zijn thuis want er brandt licht’ of ‘Kijk, die mensen zijn niet thuis en ze blijven nog een tijdje weg ook want ze hebben speciaal het licht laten branden’. Ik vind persoonlijk écht het tweede maar ja die foldertjes van de politie zeggen van niet en zij zullen het wel weten zeker?

Enfin, mijn focus lag alleszins op het zéér goed afsluiten van ons huis, in die dagen. Just sayin’.

En zo kwam het dat ik op een dinsdagavond boven in de badkamer zat terwijl de jongens die onderspetterden en toen een smsje kreeg van een buurman. Of dat eigenlijk normaal was, dat onze autodeur wagenwijd openstond?

Waarop ik terugstuurde van niet, dat ik die blijkbaar vergeten toedoen was. Toen ik drie uur geleden thuiskwam. Misschien kon hij ze even dichtgooien?

Nee dus, want buurman was net vertrokken, had dit vanuit zijn achteruitkijkspiegel gezien, pas na enkele minuten rijden beseft dat dat toch vreemd was en daarna een berichtje gestuurd.

Met die twee kadeetjes in bad kon/durfde ik ook niet even naar beneden en buiten lopen natuurlijk.

Dus bleef de autodeur gezellig nog een kwartiertje langer openstaan, tot Meneer thuiskwam.

Kan gebeuren, toch? Volgende keer let ik beter op, beloofd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s