To do – or not to do

Toen ik op de hogeschool startte, was ik zotcontent dat ik eindelijk geen zo’n saaie uniforme schoolagenda meer moest gebruiken maar er zelf eentje mocht kiezen. Ik herinner me een exemplaar van Kipling en ééntje met een enorme sticker van de CliniClowns.

CliniClowns vergeet vandaag niet te lachenVergeet vandaag niet te lachen.

Toen ik afstudeerde, was het tijd om over te gaan van school-jaren op kalender-jaren. Maar gelukkig hebben ze ook daar schone agenda’s in het assortiment. Want dat ik ooit zou overgaan op een digitale agenda, dat zag je van hier, nevernooitniet!

Ik ontdekte de Moleskine-collectie en was weer voor enkele jaren zoet. Nog steeds kan ik erover mijmeren hoe cool ik wel niet was met zo’n boekske in mijn handtas. Serieus, die zijn echt het perfécte formaat om én goed in je sjakosj te passen én toch nog genoeg ruimte te hebben om te schrijven.

Pac-Man-Moleskine

Ik had een Moleskine-agenda in de Pacman-editie. Hipster-alert!

Maar toen kreeg ik mijn eerste iPhone en besloot ik toch eens te kijken hoe dat in elkaar zat, zo’n digitale agenda. Ik installeerde de app Organizer van Aesthology en was verkocht. Dé grote voordelen die mij overstag deden gaan?

  • ’s Avonds in de zetel zitten, op uw gsm of tablet een mailtje zien toekomen en uw agenda nodig hebben om te checken of je vrij bent. Uw agenda, die in uw handtas zit, die in de kast in de garage zit. Niet meer voor mij!
  • Een uitnodiging ontvangen, en die aan uw prikbord hangen. De dag zelf, als je in de auto zit, beseffen dat de uitnodiging met het adres nog aan uw prikbord hangt. Twee opties: bellen naar de uitnodiger(s) dat je het adres nodig hebt, of terugrijden. Niet meer voor mij! Ik neem gewoon een foto van de uitnodiging en sla die op bij de juiste dag in mijn agenda. Allemaal in 30 seconden tijd en het bespaart u zóveel stress.
  • Je kan zelfs méér kleurtjes en prentjes gebruiken dan in een papieren exemplaar. Ik *hartje* kleurtjes en prentjes in mijn agenda. Ik moet de eerste achtendertigkleurenstylo nog zien die in mijn handtas past!

816881Deze komt wel in de buurt, moet ik toegeven.
O, nostalgie!!

Een nieuwe gsm vroeg ook om een nieuwe app, vond ik. Dus voer ik sinds december de planning van dit huishouden met ‘Cal’ en de todo-lijst-app ‘Any.DO’.

IMG_2938De todo-items uit Any.DO worden automatisch overgezet in je Cal-kalender.
Hét allerleukste? In de Any.DO app kan je al je to-do’s doorstrepen. Aangezien ik een geheugen als een zeef heb en zelfs nog zou vergeten de nagels van mijn kinders te knippen mocht ik het niet in een to-do-lijstje zetten, kan ik véél doorstrepen. Krijg je een lekker productief gevoel van!
En op het einde van de dag eens schudden met je gsm en er verschijnt hoeveel items je vandaag gedaan hebt, samen met wat ‘courage’: ‘Wow, fantastic, you’re doing great!’ En azo is mijn ego ook weer gestreeld si, meer heb ik niet nodig (soms).

Onnodig te zeggen dat ik nevernooitniet meer terugkeer naar een papieren agenda om dan op het moment suprême in de donkerste hoeken van mijn handtas een stylo te moeten zoeken. In het ergste geval sta je ineens ‘bingo’ te roepen met een tampon in uw hand zeg! Niet dat dat mij ooit overkomen is…

En gulder?

 

4 gedachten over “To do – or not to do

  1. Ik heb ook een iphone, ik zal deze app dus zeker eens uitproberen!!
    Want ik ben nog van die oude stempel die super graag in mijne agenda schrijft :p!
    Ik heb dan ook zo’n super mooie van Pauline Oud ( schrijfster van kleuterboeken). Ik neem die overal mee, en op school en tijdens vergaderingen is het wel handiger dan mijne iphone boven te halen ;)! MAAAAR inderdaad als ge in de zetel zit kunde vlugger uwe iphone checken en met al de mailtjes dat ik nu moet sturen ivm de trouw, kan die app van pas komen!! Dankje voor de tip!

  2. Ah nee, voor mij werkt dat niet, mijn agenda elektronisch bijhouden, ik moet precies nog altijd iets fysiek kunnen opschrijven voor ik het onthoud. Al zie ik er wel de voordelen van in…

  3. Pingback: Stappen tekort? Mijn ultieme tip! | Broertjesmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s