Toon de inhoud van je …

Op alle blogs zie je ze verschijnen: posts met als titel ‘de inhoud van mijn handtas’. Nu zal ik niet ontkennen dat de inhoud van mijn handtas op sommige dagen best indrukwekkend is, en ik zal die u wel eens tonen ook; maar waar ik nog véél meer profijt van heb, dat is de inhoud van mijn autokoffer.

Serieus, hoeveel keer ik al een crisissituatie(tje) heb kunnen redden door ’t één en ’t ander uit die overvolle koffer uit te diepen: niet te tellen!

Dus hier komt hij: de standaard inhoud van de kofferbak van onze Renault Mégane:koffer

 • 1 plooibuggy, een erg handig exemplaar van Dreambee waar zelfs een hele kleine baby al in past want je kan de zitting helemaal platleggen. Tegelijk past Grote Broer er ook nog steeds in als dat eens nodig is.
 • 1 draagzak. Wij hebben de Beco Butterfly 2 – met robotjes! -en hoewel ik eerst niet erg overtuigd was (pas gekocht voor onze reis naar Tallinn toen Grote Broer al 1 jaar was en die heeft er nooit graag in gezeten) ben ik inmiddels laaiend enthousiast! Een kar vullen in de Ikea, een bezoekje aan een hobbelige kinderboerderij of het bos, naar de opendeurdag in de overvolle kleuterklas, iets te ver geparkeerd staan aan de school van Grote Broer, het is allemaal 100x makkelijker met een draagzak in plaats van zo’n buggy die je met twee handen moet besturen of er komen ongelukken van. Als we een daguitstap of lange wandeling doen, starten we bovendien altijd met Kleine Broer in de buggy. In het boodschappenmandje onderaan stoppen we de draagzak. Op het moment dat Grote Broer trager en trager vooruitgaat, je kent dat wel ;-), mag hij in de buggy en verhuist Kleine Broer naar de draagzak. Superhandig!
 • 2 van die plooibakken, gekocht in de plaatselijke Legerstock (hebben jullie dat ook, een legerstock in de buurt? Dat is een gemak, jong!)
 • stevige plastic zakken en zo’n koelhoudzakje voor mijn donderdagse weekboodschappen
 • in het gebloemde zakje zit nog steeds een potje. Sssst, niet vertellen aan Grote Broer, we zijn nu zo blij dat hij eindelijk overal op de wc durft gaan!
  Maar ik durf het potje nog niet uit de koffer halen want dan ga ik het jinxen natuurlijk…
 • In het bordeaux rugzakje zit een verse set kledij voor beide jongens. Heeft al zó veel zijn nut bewezen! Niet alleen voor plas-ongelukjes, ook voor veel-te-snel-smeltend-ijsje en zelfs voor een zomers avondje uit dat ùren langer duurde dan verwacht toen ik die dikke truien voor de jongens goed kon gebruiken. Zorgde ik maar even goed voor mezelf, want ik heb toen wel kou geleden eigenlijk 😉
 • een plastiekzak met de laarzen van Grote Broer. Voor onverwachte bezoekjes aan een speeltuin, springen in de plassen, een zandbak, … In de zomer zit er trouwens ook altijd een setje strandspeelgoed in de koffer – sinds die keer dat we op een kinderboerderij toekwamen waar ook een zandbak bleek te zijn en Grote Broer het enige kindje was zonder schepje, ochere!
 • 2 fleecedekentjes – leg die over uw kindertjes en zijt maar zeker dat ze binnen de 10 minuten slapen 🙂

En gij, wat zit er standaard in uw autokoffer? Ik voel dat dit een ‘stokje’ wordt 😉

Een gedachte over “Toon de inhoud van je …

 1. Origineel gedaan, hier ligt er ook een hoop troep in de auto. Achterin valt het gelukkig nog wel mee, maar bij de voeten onder de achterbank ligt helemaal vol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s