Elk nadeel heb z’n voordeel

Ik had het er hier en hier al over dat onze kindertjes de laatste maand niet gespaard zijn gebleven van enkele huis-, tuin- en keukenziektes. Zo passeerden de waterpokken en enkele oorontstekingen nogal orkaangewijs door ons huishouden en werden we als dessertje nog getrakteerd op een griep. Laat ons toch hopen dat dit het dessert was en dat er niet nog meer op tafel komt!

Zoals elk nadeel z’n voordeel heeft, zie ik toch ook enkele pluspuntjes aan zieke kindertjes in huis. Ja, echt waar. Wacht, zet u, ik zal het u uitleggen.

Tijdens een gewone werkweek wordt hier net als in elk ander huishouden soms – tot vaak – gecrost om alle routines en ‘moetjes’ af te werken. Drukdrukdruk zijn, de échte ziekte van deze tijd, weetjewel.
Van zodra ik dinsdag op mijn werk het telefoontje kreeg van de school dat Grote Broer ziek was en of ik hem aub kon komen halen, viel dat allemaal stil. Net zoals twee weken geleden, toen Kleine Broer ’s avonds naar bed ging en ik er ’s ochtends een zielig hoopje kind-met-oorontsteking voor in de plaats kreeg.

  • Ik ging niet naar de winkel om wekelijkse boodschappen. Dus aten we rijst met fishsticks en erwtjes uit blik. Niemand kloeg.
  • Ik ruimde niet de beddengoed-kast en de speelgoedkast op, zoals ik van plan was geweest. Bleek niemand last van te hebben.
  • Ik ging niet naar de kapper, en de jongetjes ook niet. Ah ja, ons haar hangt nog altijd niet (echt) voor onze ogen.
  • De was loopt achter. Heb ik ook nog niemand over horen klagen. Laat ons eerlijk zijn, ik woon samen met drie venten. Volgens mij merken die dat pas op als de deur van het washok niet meer open raakt 😉

In plaats daarvan bracht ik enkele dagen rustig binnen door. Boekjes voorlezend, filmpjes kijkend, bekertjes water aanreikend, boterhammetjes smerend en fruit schillend. En kindjes knuffelend.
Als kers op de taart viel er af en toe een kindje op mijn schoot in slaap.

Ik ben in geen tijden zo zen geweest…

 

 

 

 

2 gedachten over “Elk nadeel heb z’n voordeel

  1. Mijn zoon is nog zelden ziek, maar ook hier valt het leven stil als hij ziek is,….en dan geniet ik, omdat het de enige momenten zijn, dat hij me nog laat “moederen”,….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s