De Sekte van ’t Weekmenu

Jaja, sinds halfweg augustus kan ik mezelf ook een aanhanger van de Sekte van ’t Weekmenu noemen. Ik noem het een sekte, want zolang je geen lid bent denk je ‘Waar zijn die mee bézig maat!’ maar dan probeer je het een keertje en voor je het weet probeer je iedereen in je omgeving van de voordelen te overtuigen. Want zo ‘zomaar’ in de winkel vanalles in mijn kar smijten en daar dan elke dag een maaltijd uit moeten filteren, serieus, ik weet al niet meer hoe ik dat dééd!

Gebruik je zelf ook al een weekmenu: Aangename kennismaking! *Doet de geheime sekte-groet*

Doe je nog niet mee? Denk er dan toch nog eens over na. Hieronder lees je hoe ik elke week te werk ga.

Elke woensdagavond placeer ik mij in de zetel met mijn speciale weekmenu-notitieboekje (not kidding) en mijn iphone (want daar komt mijn boodschappenlijstje in). In dat magische boekje maak ik van elke bladzijde een weekkalendertje dat loopt van donderdag tot dinsdag (want op woensdag heb ik het geluk van niet te hoeven koken joepiejee). Achteraan staan op enkele bladzijden àlle gerechten die wij vaak eten genoteerd. Denk ‘cordon bleu – gebruneerde aardappelen – boontjes’ of ‘curry wortelen rijst kipfilet/scampi’ enzoverder. Daar blader ik door terwijl ik het menu’tje vooraan aanvul.
Dat is een gemak, jongens!

weekmenuEnkele vaste zaken bij ons:
– Op maandag en dinsdag ga ik werken, dus eten we iets dat ofwel snel klaar is, ofwel op zondag kan voorbereid worden (aardappelen al koken, ovenschotel al maken, groentjes al klaarmaken en dan opwarmen of groentjes uit de vriezer).
– Meestal eten we op zondag en maandag aardappelen, want dan kan ik op mijn gemak op zondag twee porties schillen en ben ik op maandag snel klaar.
– Spaghetti eten we sowieso alléén op dinsdag want
a) na het eten gaan de jongens dan onmiddellijk in bad en
b) de poetsvrouw komt op woensdagochtend langs. Geloof me, na spaghetti eten met een drie- en een éénjarige is het ergste dat er kan gebeuren, dat de poetsvrouw afbelt. Of ’t zou moeten zijn dat ons water net afgesloten wordt en ze niet in bad kunnen!
– Op donderdag doe ik de boodschappen, dus verse groenten die niet lang lekker blijven (broccoli, spinazie, …) eten we op donderdag of vrijdag. Dat komt ook goed uit, want dan ben ik dus thuis en heb ik meer tijd om te koken.
– Af en toe plan ik ‘uit eten’ in. Dan kan het gebeuren dat ik op zaterdagochtend in mijn roze boekske kijk of ik al aardappelen moet beginnen schillen en dan zie staan ‘uit eten’. Op zo’n moment voel ik mij altijd een beetje jarig 😉IMG_2645Rest mij daarna nog alleen om alle ingrediënten van die week in mijn boodschappenlijstje te klikken en voilà, ik ben er vanaf! In maximaal een kwartiertje hoef ik een hele week niet meer te beslissen wat er op tafel komt.
Gedààn met elke avond denken ‘Wat ga ik nu weer eens ineen flansen’.
Gedààn met in het weekend zuchten ‘Ga jij eens koken, ik heb daar echt niet nóg eens zin in’.
Om één of andere reden, omdat het op papier staat wat ik ‘moet’ maken, vind ik het precies minder erg. Ik kijk in het boekje en begin eraan, zonder (veel) morren.

IMG_2644 Ok, ik schrap en wissel dan zowat elke week nog wat 😉 Moet kunnen hé.

Echt, je moet het eens proberen. Join the club!

7 gedachten over “De Sekte van ’t Weekmenu

 1. Zo georganiseerd 🙂
  Ik ga een dezer dagen eens een schriftje bovenhalen en daar ook eens werk van maken. ’t Klinkt wel handig. Winkelen gaat ook een pak sneller denk ik.
  Haha, spaghetti op dinsdag 🙂

  • Ja dat is echt gemakkelijk wi. zò veel gemakkelijker dan ter plekke dingen verzinnen om te maken, ik weet al niet meer hoe ik dat kon!

 2. Welkom bij de club, goed dat je je bekeerd hebt! 🙂 Ik moet alleen ook nog eens overschakelen op een fancy boekje ipv de kladbriefjes die ik nu gebruik. Zou handig zijn om te kunnen terugkijken wat wij zoal aten voor als ik echt geen inspiratie heb…

  • Ja dat terugkijken doe ik inderdaad. Soms heb je enkele maanden iets bijna wekelijks gegeten en ben je het daarna ineens vergeten, raar he.
   Ik heb me ook al afgevraagd waarom ik gewoon niet hele weekmenu’s herhaal, lijkt me even handig. Maar dat is er nog nooit van gekomen.

 3. Ik ben ook lid van de sekte en het is gewoon noodzaak, het menu wordt hier aan de trainingen van de zoon aangepast en ik ga 1 keer al de boodschappen doen, zodat alles in huis is,….werkt prima, ik doe dit ook voor het weekend :-),……mss saai, maar kan me niet voorstellen dat ik elke avond in de winkel sta te kiezen wat we gaan eten, heb ik jammer maar helaas de tijd niet voor 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s