Lente!

Voor ik kinderen had, gaf ik er eerlijk gezegd niet zo om. Of het nu winter was of zomer, ik ben eigenlijk altijd al een binnenmens geweest. Ofwel is’t mij te warm, ofwel te koud, de zon stekt in uw ogen en net als de temperatuur aangenaam is vliegen of kruipen er overal beestjes!

Mijn beleving van de seizoenen is helemaal veranderd sinds de jongens er zijn.
Winter betekent:

  • met zijn vieren een regendag doorbrengen in een living van zeer gemiddelde grootte, vergezeld van twee droogrekken met natte was. help
  • vijfentwintig minuten per dag kwijt alleen al aan het aan- en uitdoen van jassen, mutsen en sjaals. Doet uw jas aan. Pakt uw muts. Ja ik zie dat dat een blauwe auto is. Zet hem neer en doe uw jas aan. Doe nù uw jas aan zeg ik!
  • Vier maal per dag ingeduffelde kindertje(s) in de koude auto tillen om deel te gaan uitmaken van het verkeersinfarct aan de schoolpoort. Als ge wat pech hebt: in de gietende regen.

Nee, geef mij dan maar de lente/zomer:

  • twee teilen met water buitenslepen en er wat strandspeelgoedjes inzwieren. Er een parasol boven zetten. Er een stoel naast zetten voor mezelf met een drankje en een leesboek. Entertainmentplan voor een hele namiddag: klààr!
  • ‘Jij wil zeker graag een beetje buitenspelen? Dan zal mama binnen opruimen en strijken’ terwijl ze naar een aflevering van Life Unexpected kijkt op Netflix. Rust! 😉
  • Te voet met de draagzak naar de schoolpoort. Of met de fietskar. Die kunnen parkeren op een halve meter van de ingang. Achteraf nog even in het zonnetje tot aan de bibliotheek rijden.

Deze week kregen we al een voorproefje.
Maart, ik hou van u!!

buitenlarsalleen lars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s