2 minuutjes werk, da’s al

Sinds een week of twee duiken overal berichten op over ouders die kamperen bij de school van hun keuze om toch alsjeblieft een beetje meer kans te maken om hun kind daar in te schrijven. Ik kon me er zelfs eigenlijk in vinden: Ik vind het zelf ook heel belangrijk dat de school waar je kinderen gaan, bij hen en bij jezelf als ouder past. Ik kan me dus goed voorstellen dat ik daar ook een nachtje in mijn auto of in de turnzaal ofzo voor over zou hebben.
Inmiddels worden de berichten alleen maar erger: in sommige scholen kamperen de ouders maar liefst een hele week! Zotte situaties voor het jaar 2015, datte.

Dan prijs ik me dolgelukkig dat wij in een kleine gemeente midden in West-Vlaanderen wonen. Hier zijn twee kleuter- en lagere scholen van verschillende netten (en dan zelfs nog eentje extra in een gehucht op anderhalve kilometer van hier). Van al die scholen krijgen wij brieven met reclame voor hun info-moment. Of we misschien eens willen komen kijken? En dat we dan natuurlijk ook mogen inschrijven, als we dat willen. Maar dat dat nog niet hoeft, hoor!

Bij mijn weten is er nog nooit een inschrijvingsstop geweest in deze scholen.

Ik durf het bijna niet te vertellen, maar toen Grote Broer vorig jaar twee weken voor hij op school startte eens een paar uurtjes in de klas mocht gaan ‘proberen’, was er een klasgenootje dat zelfs nog niet ingeschreven was en ook over twee weken zou starten. Toen hebben de directrice en de mama gewoon snel dat inschrijvingsformulierke ingevuld, en klààr.

Dus afgelopen zondag gingen wij gezellig naar de opendeur op de school van Grote Broer en schreven daar ook zijn Klein Broertje in. Niet dat dat al nodig was, maar soit, we weten toch al dat hij daar zal gaan hé.

school-Zo zaten de broertjes al eens gezellig samen op de schoolbanken.

O ja, blijkbaar ben ik zo’n moeder geworden die haar zoontjes voor zo’n gelegenheid
matching hemdjes aandoet. When did that happen?

Laat ik daar maar eens aan terugdenken als ik zucht dat het openbaar vervoer hier quasi onbestaande is, de dichtstbijzijnde Hema zich op 20 minuten autorijden bevindt en geen énkele pizzaboer, pittabakker of chinees een delivery aan onze deur brengt.
Hier in de brousse is’t nog zo slecht niet, eigenlijk.

Oja, vergeten jullie niet mee te doen aan de give-away? Deelnemen kan nog tot zondagavond. Waag je kans, meer kans om bij mij te winnen dan met de lotto! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s