Kind en Gezin

Afgelopen maandag was het weer zover: Kleine Broer mocht weer naar Kind&Gezin. Voor zijn check-up van 15 maanden (maar hij is er ondertussen al 17, for the record).

collage

10 kg 540 en 79,5 cm

Zij die mij kennen, weten dat ik een beetje een haat-liefde-verhouding heb met deze instantie.

Waar ik de eerste weken van Grote Broer erg blij was om via hen wat info en adviezen te krijgen hoe ik in ’s hemelsnaam dat kleine boeleke groot zou moeten krijgen – ik herinner me dat ik specifiek vroeg of hij beter een onderlijfje met lange mouwen of korte mouwen zou dragen in dit weer want stel je voor dat hij te warm of te koud gekleed was, hij kan dat nog niet zeggen hé, ochere ’t ventje! –  had ik het na enkele maanden al wel gehad.
En toen moest Kleine Broer nog komen, ons tweede kindje en dan verval je toch al snel in een ‘ik weet het allemaal wel’-houding. Nu en dan moet hij een grotere maat kleren aan dus ’t is alleszins niet dat hij niet groeit, voor de rest is dat een vrolijk kindje dat goed eet en slaapt en weinig ziek is en ons verbaast met alle nieuwe dingen die hij kan, dus wat lig ik er dan wakker van of hij 10kg540 of 11kg360 weegt hé.

Redenen waarom ik toch nog blijf gaan:

 • Bang dat ik op een ‘zwarte lijst’ terechtkom van mama’s die de moeite niet doen om af te komen 😮
 • Ik zou me schuldig voelen als ik nu met Kleine Broer niet blijf gaan, aangezien ik met Grote Broer wel alle bezoekjes heb gedaan. Dat eeuwige mijn-tweede-kind-verdient-toch-hetzelfde-gevoel zeker 😉

Dingen waar ik mij aan erger:

 • Als ik binnenkom, met aan beide handen een kind, in een lokaaltje van 25°C, alledrie met onze winterjassen aan, en dat ze dan direct vlakbij mij komen staan, hun hand uitsteken en zeggen: ‘Geef maar zijn boekske wi!’ Emmo, wacht nu toch ne keer twee minuten!
 • Dat een onbekende dokter, zonder zich zelfs maar voor te stellen, een spuit in je kind ‘ploft’. Oké, ik weet dat dat geen verschil maakt voor mijn babietjes of ze die dokter kennen of niet. Maar voor mij blijkbaar wel? Ik kon/kan mij daar echt niet over zetten.
  Mijn tip: Sinds de 3de sessie spuitjes van Grote Broer maak ik gewoon in de week vóór het bezoek aan K&G een afspraak met mijn huisarts, die de spuitjes toedient. Iedereen content!
 • Dat Kleine Broer dan op de weegschaal zit met een stoffen boekske in zijn pollekes, een boekske dat misschien 50g weegt? En dat hij dat dan persé moet afgeven omdat ‘dat anders niet gaat juist zijn op de weegschaal hé’. Waar Kleine Broer dan boos voor is. Terecht.
 • Dat het meten in de meetbak persé zonder pamper moet gebeuren. Allé zeg, ten eerste: als hij tijdens het installeren op mijn kleren piest heb ik wel pech hé; en ten tweede: allé, wat maakt dat nu uit, eigenlijk feitelijk?

On the plus-side:

 • Tegen mijn verwachtingen in vonden de jongens dit laatste bezoekje superleuk. Niet evident toch, want net als ze ergens zijn beginnen spelen moeten we alweer naar een ander lokaaltje.
 • Er was nieuw speelgoed in de wachtzaal. Goed nieuws, want ik durf zeggen dat ik weinig tot geen neiging tot smetvrees heb (Geloof je me niet? Moet je hier thuis eens onverwacht binnenvallen 😉 ) en toch vond ik het vorige soms héél erg vies. En die kleintjes steken dat sowieso in hun mondje, dat weten jij en ik ook hé.
 • Ik kreeg ook een bon om enkele gratis voorlees-/kijk-boekjes te gaan afhalen in de bibliotheek. Kijk, dat maakt alweer veel goed!

Nog twee bezoekjes te gaan, op 2 jaar en op 2,5 jaar. Daarna trek ik er met veel plezier de deur achter me dicht 😉

3 gedachten over “Kind en Gezin

 1. Pingback: Kind en Gezin | Broertjesmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s