Waarom de bib en ik beste vriendjes zijn

Mijn jongens kijken graag in boekjes. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik dat ook wel een beetje stimuleer, want BOEKEN ZIJN TOF natuurlijk. Eén van mijn ultieme dromen is om ooit in mijn leven eens een godganse dag in een comfortabele ligstoel aan een zwembad of strand te liggen en gewoon de hele dag te lezen. Niemand die komt zagen dat ik ook eens moet zwemmen, nee, gewoon nu en dan een vers drankje naast mij plaçeren en mij voor de rest gerust laten. Zennnnnnn. Een mens mag fantaseren, toch?

Nu, als ouder kan je niets opdringen natuurlijk, maar gelukkig blijken mijn jongens er ook wel wat aan te vinden, aan boekjes kijken. Als ze tien minuten stil zijn, zitten ze garanti met hun neus in een boekje – of heeft de kleinste de 18 uren oude nieuwe schoenen van de grootste in het volle bad gekieperd of de broodzak kunnen bemachtigen.
Stilte is goud waard, tenzij je een peuter en kleuter in huis hebt, dan is’t vooral héél verdacht 😉

Alleen al in de laatste twee weken kon ik deze plaatjes schieten (klikken voor groter):

collageDie bibliotheek, dat is een gerief!
Op regenachtige dagen kan ik het bezoekje vaak rekken tot een uur. Da’s een uur waarin er niet om televisiekijken gevraagd wordt én dan kom je thuis en moeten ze nog in hun nieuwe boekjes kijken ook!

Hoe leuk moet dat ook niet zijn he voor zo’n kindjes: die bibliotheek, dat is zoals een winkel maar in plaats dat mama zegt ‘Mooi hoor, zet dat maar terug’ mag je alles wat je maar wil in de zak steken en ze neemt het nog allemaal mee naar huis ook!

Dat die boeken na enkele weken ook gewoon terug moeten, daar klaagt niemand over. Iedereen weet immers dat voor peuters en kleuters alle nieuwe dingen welgeteld vijf dagen leuk blijven en daarna in een vergeethoekje sukkelen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s