Weggooien en bewaren

De laatste tijd ben ik weer in een fase waarin alles wat ik tegenkom in de kast terwijl ik op zoek ben naar iets anders maar beter een schietgebedje doet. Want heb ik u al drie keer aan de kant moeten schuiven terwijl je mij al een halfjaar niet van pas gekomen bent? Grote kans dat je je plekje in de kast mag ruilen voor een doos voor de kringwinkel of het containerpark.

Bovendien voer ik al enkele maanden een actie ‘minder de voorraad’ en dat begint ook serieus de vruchten af te werpen. Waar ik vroeger de halve badkamerkast moest uitkeren om tussen alle shampoos nog een douchegel te vinden of omgekeerd, hebben we nu van de meeste items maar één reserveflacon staan. Als die in gebruik gaat, schijf ik het op mijn boodschappenlijstje en neem ik de volgende keer in de winkel opnieuw 1 (één!) potteke mee. ’t Leven kan toch simpel zijn!

Alleen voor de conservenblikkenkast zal ik een nieuwe effort moeten doen. Die sloebers in de winkel verpakken die per drie en het moment dat je in de winkel staat ben je nooit zeker of er nog wel erwtjes in de kast zitten thuis. Dus voor je het weet heb je er genoeg in huis om een lagere school te voorzien van een middagmaal met erwtjes. Voor een week aan een stuk. Right? Of is dat maar ikke?

Maar ik gooi natuurlijk niet àlles weg. Zo kwam ik daarnet in de kast van Grote Broer zijn eerste pakje tegen, het truitje dat hij droeg tijdens zijn doopsel en een tutje. Kijk, voor zoiets hou ik dan weer grààg plaats in mijn kast. 

  

   
 

2 gedachten over “Weggooien en bewaren

  1. Marie Kondo zou trots zijn op u 🙂
    Maar het is inderdaad een feit: hoe minder voorraad je hebt hoe beter je een overzicht bewaart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s