Projectje

Een luie regenachtige feestdag vandaag, ontaardde in de opstart van een projectje dat al lang op mijn to-do-lijstje stond. Op Pinterest gekend als ’20 questions’, maar ik zou mezelf niet zijn als ik er niet mijn eigen versie van gemaakt had natuurlijk.

Het idee is dat je een boekje maakt met 20 vragen (lievelingskleur, wat eet je het liefst, wat wil je later worden, …) en die op elke verjaardag vanaf 3 jaar tot 18 jaar aan je kind stelt. Aangezien Grote Broer vorig jaar nog niet spraakzaam genoeg was, stelde ik het toen uit. Maar over een dikke maand wordt hij vier en dus wilde ik er toch echt werk van maken.

Eerst vond ik het moeilijk om 20 vragen bijeen te sprokkelen, maar uiteindelijk had ik er zelfs te veel en besloot ik gewoon om het bij 22 vragen te laten. Ronde cijfers zijn overrated!

 
Vandaag vloog ik er ineens helemaal in en stelde ik hem al enkele van de vragen. Ik dacht eerlijkgezegd dat hij zich niet lang genoeg zou kunnen/willen concentreren om 22 vragen te beantwoorden, dus was mijn plan om het wat te rekken over verschillende dagen. Kon ik nog fouter zijn, eigenlijk? Het eindigde in een ware marathon waarbij Grote Broer nog niet naar bed wilde want hij wilde eerst nog een vraagje van mama, en nòg eentje, en dan nòg tién vraagjes. Hij had in geen tijden zo’n leuk spelletje gespeeld, precies?!
Toen hij net in bed zat, heb ik snel heel wat van zijn antwoorden genoteerd. Oké, het is nog een maand tot hij jarig is, maar het gaat hem toch vooral om de momentopname.

We waren in elk geval compleet verrast door hoe goed hij alles kon beantwoorden én door zijn antwoorden zelf. Wat er toch allemaal niet in dat koppetje zit 😮

Ik voorzag ook plaats in het boekje om elk jaar een tekening te maken en een foto te kleven. Wij nemen gigantisch veel foto’s maar zo’n korte ‘samenvatting’ met van elk jaar maar één exemplaar lijkt me wel leuk.

 
En aangezien ik toch bezig was, bokste ik ineens maar zo’n boekje voor Kleine Broer ook in elkaar. Over 2,5 jaar mag hij er ook invliegen! 

7 gedachten over “Projectje

  1. Dit is zo’n leuk projectje! Ik ga het ineens pinnen en hopen dat ik ook zoiets in elkaar gestoken krijg + de discipline vind om het vol te houden. Ben ook wel benieuwd naar de antwoorden! 🙂

  2. Pingback: 4 jaar! | Broertjesmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s