Mamadag – mijn favoriete feestdag

Nu had ik jullie wel nog niet over de ‘mamadag’ verteld zeg! En het is nog wel mijn favoriete feestdag van het héle jaar.

  
‘Mamadag’ ja, niet te verwarren met moederdag, wat hier in de streek doorgaat op een zondag in mei. Op de vrijdag vooraf wordt op de school van Grote Broer immers ‘Mamadag’ gevierd: de dag waarop alle mama’s van peuters en eerste-kleuters mee mogen naar de klas.

Die ochtend om 8u30 stond ik dus mee in de rij. Aangezien ik vorig jaar ook al uitgenodigd was, toen Grote Broer een peuter was, wist ik al ongeveer wat me te wachten stond. Het programma was wel iets gewijzigd maar niet veel.

We begonnen met ochtendgymnastiek in de gymzaal. Mama’s en kleuters mochten samen dansen op liedjes die de kindjes al kenden uit de turnlessen. Daarna mochten we ook nog met de grote parachute spelen! Ik herinner me zelf nog hoe supermegacool ik het vond als die tijdens de turnles op school eens uit de kast mocht, je kan dus wel denken dat al die kleine kindjes het fantastisch vonden om dat samen met hun mama te kunnen doen.

In de klas mochten we daarna ons kadootje in ontvangst nemen en naar ons versje luisteren.

  
“In mijn hartje – boemboem – groeit een reuzebloem. Ze is zò groot, ze is zò mooi. Wie maak ik blij? Dat ben jij!”

Daarna waren er wat activiteiten voorzien met een beurtrol. Grote Broer en ik mochten eerst Bumba-Memory spelen (met twee andere mama’s en de bijhorende klasgenootjes) en daarna fruitsalade maken. Anderen speelden spelletjes van Haba of Domino, en er werden ook wafels en pannenkoeken gebakken.

Tijdens de speeltijd werd dit allemaal opgesmuld. En daarna werden alle mama’s uitgezwaaid op de speelplaats.

Volgend jaar, in de tweede kleuterklas, is er geen mamadag meer :s Mààr dan is er in juni wel papa-dag! Naar ik heb horen zeggen mogen de kleuters dan fietsen en met ècht gereedschap knutselen.

Gelukkig is het over twee jaar opnieuw mijn beurt want dan zit Kleine Broer al in de eerste kleuterklas (ja, ècht 😮 )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s