Binge-reading

Er was een tijd, lang geleden, dat ik veel, héél veel boeken las. Op de middelbare school begon volgens mij een vierde van mijn zinnen met ‘ik heb eens gelezen dat…’ en tòch had ik maten hoor :p Ik geloof dat ik toch wel zeker een boek per week las, jaren aan een stuk. Ik begon met de adolescentenafdeling, daarna heb ik veel thrillers gelezen, en van die advocaten-rechtbank-romans, om daarna over te gaan op romantische komedies.

Die tijd is voorbij. ’t Is te zeggen, ik lees nog altijd veel eigenlijk, maar nog maar weinig boeken. De krant, de Libelle van mijn ouders, mijn Feedly bevat een veertigtal blogs en als ik daardoor ben heb ik enkele vaste fora waar ik ook heel wat lees. Er is geen enkele avond waarop ik niét lees, dus op zich is het nog wel mijn favoriete hobby. De focus heeft zich dus wel verlegd. Vooral het blogs lezen zou ik niet meer kunnen missen. Daar heb ik al zoveel ideeën opgedaan voor knutselwerkjes met de kindjes, uitstapjes, of gewoon eens lezen hoe een ander zijn leven indeelt en zijn prioriteiten bepaalt. Dit zijn ook allemaal dingen die je ‘in stukken en brokken’ kan lezen, wat natuurlijk handig is als je ondertussen je kinderen ook levend en wel en liefst ook geëntertaind moet zien te houden.

Maar zo eens helemaal de wereld om je heen verliezen door een boek, dat is toch nog iets helemaal anders he.

Tegenwoordig doe ik dus aan binge-reading. Ik wil namelijk pas aan een boek beginnen als ik er tijd voor kan maken. Het mag geen weken duren voor het uit is, want dan is de fun er voor mij af. Enkele keren op een jaar, tijdens een rustig weekend, neem ik er een boek bij. Vaak eigenlijk een vervolg uit een reeks die ik al ken. Want oninteressante boeken lezen, daar wil ik al helemààl geen energie in steken natuurlijk. Shopaholic. Dan Brown. Of recenter: Karin Slaughter.

En zo komt het dat de vijfde van Karin Slaughter er dan in één zonnige zomerdag doorgaat. Genieten! En ook een klein beetje verbrande schouders 😉

Een gedachte over “Binge-reading

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s