De Zoo in’t klein

Vandaag waren wij van plan een namiddagje naar zee te gaan. Maar zo halfweg de voormiddag herinnerden we ons ineens dat wij éigenlijk helemaal niet zo gek zijn van de zee. Dat zànd hé! En die files, parkeerplaats zoeken, een belachelijk eind stappen met je strandgerief en dan dat hele eind weer terug, geen schaduw, … Kortom, redenen genoeg om ons eens te overdenken of we geen origineler ideetje hadden.

Dus gooiden we de plannen om en trokken naar Rijsel (voor ons maar een 45 min rijden), meerbepaald naar de Zoo ginder. Ondertussen was het al onze derde (vierde?) keer dus wat ons betreft zeker een aanrader!

Beste moeders uit West-Vlaanderen, er resten u nog 3 weken vakantie om te vullen met uitstapjes en we willen allemaal niét dat uw kinderen zich vervelen 😉 dus neem uw notitieboekje/Evernote app en noteer: de Zoo van Rijsel!

Ten eerste kan je vlakbij parkeren op de grote parking ‘Champ de Mars’ waar je 2 € betaalt voor 3u of 4 € voor een hele dag. Batje!

Ten tweede is de zoo helemaal gratis! Oké, je moet daar nu de Zoo van Antwerpen of het machtig sjieke Pairi Daiza niet gaan verwachten natuurlijk maar er zijn zebra’s en neushoorns dus voor een anderhalf- en vierjarige is het indrukwekkend genoeg. In een groot uurtje heb je de volledige Zoo gezien – maar een gratis zebra kijk ik niet in de bek 😉

   
 O en er zijn véél aapjes en terwijl wij stonden te kijken hing er een aap aan een touw hoog in de lucht en ineens deed hij pipi èn kaka. Spektakel verzekerd, de oudste heeft het er nog over!

   
Ten derde is er naast de Zoo een best wel grote speeltuin:

  
Nààst die speeltuin is er dan weer een soort attractieparkje. Bij een centrale kassa kan je jetons kopen (2€) en daarmee kan je betalen bij alle attracties afzonderlijk. Hieronder enkele foto’s maar er waren ook nog een achtbaantje, kinderbotsauto’s, ritje met oldtimers, …

   
   

Eerste keer dat ze op een draaimolen gingen zònder mama of papa ernaast, hashtag mijlpaal! 

En op de terugweg kan je dan nog een bezoekje brengen aan die andere bekende attractie in Frankrijk 😉 

  

‘denochan’ van Roncq

Een gedachte over “De Zoo in’t klein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s