Cassettebandje

Ooit las ik bij iemand dat het heel wat zou schelen voor haar ‘opvoedkundige’ stemgebruik op een dag als ze gewoon enkele vaste quotes op een cassettebandje zou opnemen en die in de gewenste volgorde terug afspelen. Daar moest ik aan denken toen ik vanochtend vanop het toilet mezelf hoorde roepen ‘Laat mekaar lo-os.’

Ineens was ik aan het bezinnen over wat er dan op mijn cassettebandje zou moeten staan. Klaar? Hier komt-ie!

tape14.Ga toch maar eens gaan plassen.
Grote Broer vindt dat hele ‘gaan plassen’ toch nog vaak iets dat je alleen doet als je tijd over hebt. Terwijl hij aan het spelen is, durft hij zelfs letterlijk te zeggen ‘Daar heb ik geen tijd voor!’ 😀
Ik vrees dat het moeilijk wordt om deze op een bandje te krijgen, want als ik hem aanspreek met zijn voornaam volgt er meestal iets in de zin van: ‘Maar ik ben Bob de Bouwer!’ en dan moet ik zeggen: ‘Bob de Bouwer, wil jij eens gaan plassen?’ en dan gaat die wel…
Varianten zijn:

  • Thomas de Trein, wil jij eens gaan plassen?
  • Brandweerauto, wil jij eens gaan plassen? (Ja, hij was die ochtend geen brandweerMAN he, maar effectief de brandweerAUTO met wielen enzo)
  • Grote Kraan, wil jij eens gaan plassen?
  • Zwarte Piet, wil jij eens gaan plassen? (’t Is niet omdat we augustus zijn dat die man en zijn baas hier uit het oog, uit het hart zijn hoor!)
  • enzoverder enzovoort

4b. Enkele minuten na 4. volgt meestal deze:
Doe dan toch je broek weer aan!
Blijkt niet zijn grootste prioriteit te zijn. Helemaal géén prioriteit zelfs, simpelweg overbodig! Dat loopt nochtans wreed ongemakkelijk, zo met je broek en onderbroek op je enkels, zou ik toch denken.

3.Achteruit! Niet met je neus tegen de televisie!
Die twee broertjes hier worden door het televisiescherm aangetrokken als door een magneet en lijken er niet in te slagen om langer dan 45 seconden in de zetel te blijven zitten terwijl die opstaat.

2.Laat mekaar lo-os. De extra lettergreep zorgt dat het overtuigender klinkt, allé denk ik hé! Misschien moet ik er lo-o-o-o-os van maken, dan helpt het misschien iets langer?
Wanneer: De hele dag door. Grote Broer wil altijd ‘stoeien’ met Kleine Broer maar zoiets eindigt (wat zeg ik: begínt want het duurt geen vijf seconden hoor) in getrunt van beide kanten.

1.Met stip op één:
Nee, je mag nu geen koek.
Tegen Kleine Broer, die de hele dag door koeken zou willen eten. Op een namiddag vorige week had ik het daar wat mee gehad, en ik dacht: Awel ja, ik laat hem gewoon nóg een koek eten, en dan nóg ene en desnoods nóg twee, tot hij helemaal geen gaatje meer vrij heeft en dan stopt hij wel. Hashtag loedermoeder zeker?
Bleek geen honderd procent sluitende tactiek want na vier rijstkoeken, twee krakotten en een petit beurre of drie wilde hij er nóg en heb ik er alsnog een stop op gezet uit vrees dat hij last van zijn buikje zou krijgen ofzo… Was hij tóch nog boos op die afschuwelijke moeder van hem want hij krijgt toch ook nooit níks he!

En jij, wat hoor jij jezelf tientallen keren per dag herhalen?

 

4 gedachten over “Cassettebandje

  1. Stuur mij ook maar een kopie van dat bandje. Bob de Bouwer mag je vervangen door Prinses 🙂 Ik zou ook nog “eet eens verder”, “doe nu uw schoenen aan” en “ben je nu al klaar?” toevoegen voor onze treuzelmadam 🙂

  2. Ik hoor mij nu de hele tijd ‘Niet in je mond!’ roepen. Een fase van Bas die waarschijnlijk nog laaaang gaat duren 😉

    • Volgens dat ik persoonlijk ervaar is er grote kans dat je je dat over drie jáár nog af en toe eens moet zegge dus wen er maar een beetje aan 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s