Zot van Instagram

Sinds mei 2012 ben ik actief op Instagram. Je zou denken dat dat dus al lang genoeg is om de hype te doen gaan liggen en dat de app voor mij dus al op zijn retour is, maar niets is minder waar. Elk jaar word ik actiever en actiever, wat inmiddels resulteert in een profiel met 1889 gedeelde foto’s.

Nochtans was ik zeker geen instant fan. Ik herinner me nog hoe mijn mama en zus eerst ‘mee’ waren en dan samen bezig waren over welke apps ze op hun gsm hadden en dat Instagram ook wel tof leek, en hoe ik dan met mijn ogen rolde en dacht ‘Allé, wat is dààr nu interessant aan’. Enkele weken later begon ik enkele mensen te volgen, postte mijn eerste foto en BAM ik ben er niet meer weggeraakt!

Of dat niet saai wordt? Baneen gij!

Instagram zorgt dat ik veel meer foto-momenten spot. In plaats van zoals vroeger enkel fotoreeksen te hebben van op reis, zullen mijn zoontjes later een uitgebreid naslagwerk hebben met foto’s waarop ze een boterham eten, op het potje zitten, een tekening maken of in hun autostoel in slaap gevallen zijn. Ze gaan mij daar dankbaar voor zijn, ik voel het 😉

Ik krijg er automatisch een verzameling van mijn mooiste foto’s door, en via een programmaatje bij Hema maak ik sinds twee jaar eind december in enkele muisklikken een afgedrukt jaaroverzichtje. Handig, toch?

IMG_4483IMG_4484 Dankzij de app ‘Timehop’ krijg ik elke dag een overzichtje van mijn foto’s op Instagram van exact 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar, … geleden wat ook heel vaak voor een glimlach zorgt en zeker elke dag voor een ‘Moh!’.

Door mensen (vooral met kindjes) te volgen, doe ik ideetjes op over uitstapjes, knutselwerkjes, handige lekvrije drinkbussen, enzoverder enzovoort!

Ik ontken niet dat het ook deugd doet om op dagen waarop je onder het babyspuug achter je nog-niet-helemaal-zindelijke peuter aanloopt, ook andere peutermama’s virtueel bij je te hebben en je zo toch wat verbonden te voelen.

FullSizeRenderEn zonder Instagram zouden alleen Grote en Kleine Broer deze clowntjes te zien krijgen voor ze ze met smaak binnenspelen. Zou zonde zijn, hé! 😀

Een gedachte over “Zot van Instagram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s