De eerste schooldag

Het is hier wat stil geweest. Maar zo’n 1 september, dat vraagt toch om een nieuwe start. Een nieuw schriftje (allé, eentje dat ik nog in de kast had zitten hoor want ik ben zowat wel voorzien van schriftjes tot euh… het einde der tijden eigenlijk) en een nieuwe stylo en ik kon ineens al zeven zaken bedenken waarover ik u dringend moet vertellen want ge hebt geen idee welke interessante gedachten ik allemaal heb en al!

Zo hebben jullie bijvoorbeeld nog een verslagje tegoed van Grote Broer zijn eerste schooldag, in de tweede kleuterklas maarliefst!

De hele vakantie had ik hem voorbereid: “En naar welke juffrouw ga jij dan na de vakantie?” Tot het ventje bijna al met zijn ogen rollend ‘naar juffrouw Katrien é mama’ kwekte als hij nog maar dàcht dat zijn moederke weer over die school zou beginnen.

Enkele dagen voor het schooljaar startte, zat hier een briefje in de brievenbus. Dat juffrouw Katrien om medische redenen pas over enkele weken kan starten en de kleuters dus eerst les van juffrouw Axelle zouden krijgen. Eek!

Die ‘Eek’, dat was ik natuurlijk. Grote Broer had daar eigenlijk geen bijzondere mening over ofzo.

Maar elk nadeel heb z’n voordeel, ook voor freaky mommy’s: aangezien hij nu een onbekende juf heeft was ik toch terug supertevreden over mijneigen dat ik halfweg begin augustus een gepersonaliseerd t-shirt voor hem had aangeschaft. Want de dag na bestelling van het t-shirt kwamen we juf Katrien tegen in de supermarkt en sprak zij Grote Broer spontaan met zijn naam aan!

naamtshirt

Naar goede gewoonte mochten we op vrijdagavond vóór de start van het schooljaar al een bezoekje brengen aan de klas en de juffrouw. Altijd leuk!

school1En zo kon er op 1 september fris gestart worden. Met een vrolijke Grote Broer, die gewoon naar school trok alsof daar geen twee maanden vakantie tussen hadden gezeten!

school2Dat vroeg om een vrolijke voordeurfoto!

2 gedachten over “De eerste schooldag

  1. Pingback: Die eerste schooldag | Broertjesmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s