een Marie Kondo-tje doen

Enkele weken geleden las ik het boek van Marie Kondo.

Ik weet het, de grote rage in blogland is al gaan liggen. Ik kom nogal vaak een treintje achter. Maar sinds ik me – very Marie Kondo trouwens! – heb voorgenomen om géén boeken meer te kopen, moest ik wachten tot het boek in de bibliotheek beschikbaar was.

kondoIn het Nederlands heet het boek gewoon ‘Opgeruimd!’
maar ik vind die Engelse titel veel veelbelovender klinken, eigenlijk.

Of er inmiddels wat veranderd is, hier in huis? O ja!

  • In plaats van één goeie dunschiller en twee ‘slechte’ die ik nooit gebruikte omdat ik nog liever de goeie uit de vaatwasser haalde om hem handmatig af te wassen dan dat ik met zo’n mottige half versleten dunschiller een worteltje schil, heb ik nu alleen die ene goede gehouden. Hetzelfde met de hamburgerdraaier – is dat een woord, eigenlijk? – en de patattenschepper. Zoveel plaats in mijn schof! Nooit meer zoeken naar ‘die andere, dien schept beter!’
  • Enkele zakken oude kleren verhuisden naar de container. Als je ’t een jaar niet gedragen hebt, vier seizoenen lang dus, wat zou je het dan volgend jaar ineens gaan missen hé?
  • Doosjes zonder deksel? Wég ermee! Schoenen met een gat in, bewaard om ‘te klussen’? Hoeveel paar moet je daar eigenlijk van hebben zeg, in een huis waar nevernooitniet in geklust wordt! Wèg ermee!
  • Mijn t-shirts zijn verhuisd van de kast naar de ladekast en worden nu dus opgevouwen bewaard. Beter voor het overzicht.
  • Die beha die ik nooit droeg omdat hij niet lekker zit, verdween en werd vervangen door twee goede exemplaren. Oef!
  • Op speelgoedvlak: auto’s met een vermist wiel, kleurpotloden waar de punt telkens afkraakt als je ze slijpt, boekjes met een blad te kort, … verdwijnen allemaal onmiddellijk en onherroepelijk in de vuilnisbak als ik ze ontdek. Sssst, niet verder vertellen anders krijg ik ruzie met de jongens 😉
    Speelgoed waar ze te groot voor zijn verdwijnt ook de dag dat ik het besef nog op 2dehands.be of naar het kleine neefje.
  • Kort gezegd: alles wat ik in mijn handen krijg en geen joy meer sparkt, verdwijnt.

De rust die het geeft in je hoofd als je wat minder spullen hebt (daar schreef ik hier eigenlijk ook al eens over), is onbetaalbaar.

Een gedachte over “een Marie Kondo-tje doen

  1. Hier heeft Marie Kondo een tijdje geleden ook goed haar werk gedaan 🙂 Het boek inspireert zeker en vast en dingen waaraan ik vasthield “in geval van…” heb ik ook weggedaan en absoluut nog niet gemist!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s