Jarig zijn, wat een feest!

Meneer en ik zijn nooit zo van het verjaardag vieren geweest. Als ik iets graag wil hebben, dan koop ik het gewoon voor mezelf. Als ik dat niet doe, is het omdat ik het zijn geld niet waard vind of bij nader inzien toch vind dat ik het niet nodig heb of niet vaak genoeg zal gebruiken. Dan hoef ik het dus ook niet cadeau te krijgen. Op elkaars verjaardagen deden wij elkaar dus gewoon een ‘gelukkige verjaardag!’ en hoogstens een kaartje cadeau. Of we gingen iets leuks doen, onder het mom van de verjaardag maar dan als flauw excuus want we zouden het sowieso wel gaan doen, jarig of niet.

Sinds we kinderen hebben, die hun eigen verjaardagen en die van de mensen rondom hen wél ongelooflijk spectaculaire hoogtepunten van het jaar vinden, zijn we hier toch wat in veranderd. We proberen er een echt feestje van te maken. We maken zelfs verjaardagslijstjes aan en kopen dus ook een geschenkje voor elkaar.

Dus werd er hier afgelopen week, toen Meneer 30 werd, nogal geknutseld hoor!

kaartjesDe jongens kleurden allebei een wenskaartje. Daarna mocht Grote Broer het juiste getal uitzoeken om op de kroon te klikken. Hij had het rap gevonden 😉
En toen moest het kadootje nog ingepakt worden natuurlijk. Elk om de beurt mochten de jongens een stukje plakband plakken. En dan nog allebei een strikje kiezen voor erop en dat ook weer één voor één opplakken.

taartDaarna bakten we samen ook nog een chocoladecake!
Doe uzelf een plezier en sla dat recept op en bak hem ook eens. Zalig lekkere cake, 10 minuutjes werk (allé, als je hem alleen maakt, reken met een peuter en kleuter op het dubbele ofzo 😉 ) en hij is élke keer weer PERFECT. O, en er zit véél chocolade in, natuurlijk. Mijn favoriete baksel!
Alweer mochten ze elk om beurt een beetje roeren, elk de helft van de suiker toevoegen, enzoverder. Die cake bakken was eigenlijk best wel intensief, voor mij dan toch, om alles in goede banen te leiden! 😉

Grote Broer vond het alleen jammer dat er maar één kaartje op de cake stond, dat moesten er 30 zijn, vond hij.
Kleine Broer wilde de kroon niet aan papa geven maar hield hem liever zélf enkele uren op.
Feestje geslaagd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s