Maar zo verschieten zeg!

DRIIING, deed de bel. Het was na schooltijd, en door de herfstperiode ook al donker buiten. Ik verwachtte niemand. Voor de deur stond een nogal vage persoon – hij leek eerst op een politieagent in uniform maar bleek dat niet te zijn, het was een verkoper die een uitleg wilde doen over beveiligingssystemen ‘naar aanleiding van heel wat inbraken in deze buurt’. Ik verklaarde dat ik geen interesse had, maar vond het toch allemaal een beetje raar. Ik wilde niet paranoïa doen, maar was dat nu zo’n ‘verkenner’ die je huis wil zien om eens te komen inbreken ofzo? Want daar hebben ze het natuurlijk hele dagen over in het nieuws hé, ‘inbrekersseizoen is geopend’ nu het vroeger donker wordt enzo. Brr!

NaamloosDe volgende ochtend, 6u50. Weer stikdonker, natuurlijk. De rolluiken zijn nog naar beneden. Meneer is net tien minuutjes geleden vertrokken naar zijn werk, ik zit aan de keukentafel te ontbijten en de jongens dribbelen al rond in de living. En dan HOOR IK IEMAND IN DE GANG! Ik hoor de voordeur openklikken en daar hoest iemand, een man dan nog!
In een flits ‘tel’ ik de jongens: één, twéé, die zijn hier. EEEEK wie is dat dan!
Als in slowmotion zie ik de deurklink zakken en de deur opengaan.
Blijkt het wel zeker Meneer te zijn! Ik – laten we zeggen – ventileer: Allezeg-watisdatmetu-watdoejgijhiernu-ikverschietmijeenongelukzeg!
Zijn trein was afgeschaft dus was hij maar teruggekeerd naar huis om die van een halfuur later te nemen. Dat moest hij toch niet laten weten, vraagt hij? Want in de tijd dat hij me sms’t kan hij alweer thuis zijn. Dat is waar, natuurlijk. Maar waarschijnlijk door ‘dienen raren’ van gisteren aan de deur stonden mijn zenuwen blijkbaar wel op scherp.
Azo verschieten zeg!!

De dag nadien, 18u10. De jongens en ik zitten net te eten. Meneer verwacht ik pas over een groot halfuur thuis. Hoor ik wel zeker ineens gemorrel in onze garage! Weer kijk ik van Grote Broer naar Kleine Broer – die zijn hier, maar wie hoor ik dan in de garage AAAAAARRRRGGGGHH !
De deur gaat open en wie komt daar doodleuk de keuken ingewandeld? Jaja, Meneer! Hij kwam onverwacht met een vroegere trein naar huis, om wat langer ‘weekend’ te hebben.
Nu schiet ik toch wel een beetje uit mijn krammen: Allezeg-hoeisdatnumogelijk-gisterendoejemijookalzoverschieten-kunjedanunilatenweten!
Awel, zegt hij, dat heb ik toch gedaan?! En jij stuurde terug ‘VVV’, wat wil dat eigenlijk zeggen, VVV?

FullSizeRender(1)Tja, Kleine Broer was eerder uit bad dan zijn broer, dus die had wat met mijn gsm mogen spelen. En had toen maar het bericht van zijn papa vriendelijk beantwoord, waardoor ik van niets wist.

Maar AZO VERSCHIETEN, zeg!

Update: Blijkbaar had ik wel nog niet hard genoeg verschoten, want enkele dagen later liet ik van 7u ’s avonds tot 11u ’s morgens mijn sleutels op de voordeur zitten. Langs buiten hé, bedoel ik.
Nuja, zo onveilig is dat niet, geen enkele inbreker die dan durft binnen te komen want dat ziet er mega-verdacht uit  😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s