Een vlaggetje

Een van mijn hobby’s is naaien en wat er allemaal bij hoort. Ik doe dat al enkele jaren en kom zelfs af en toe samen met een ‘clubje’ om samen die hobby uit te voeren.

Veel mensen denken dan ook, dat ik ondertussen al het niveau van een halve couturier bereikt heb, ahja, met zoveel jaar ervaring. Maar hmzzz, dan moet ik ze toch teleurstellen. Ik ben nogal een ‘easy’ naaister: ik hou me nog steeds bij simpele dingen waar de afwerking niet zo nauw steekt. Af en toe maak ik wel eens een trui of broekje voor de jongens, maar die bewegen gelukkig heel de dag door zodat er niemand van dicht (of van langs binnen! :-o) de afwerking kan bestuderen.

Wat ik dan wel zoal maak?

Mijn huidige projectje is een vilten kerstboom met vilten kerstversiering (met velcro op de achterkanten). Zo kunnen de kindjes straks elke dag opnieuw de kerstboom versieren. Nog een bal of tien te gaan, juij!

IMG_5237.JPG

(kleuter toegevoegd voor schaal :D)

Onze fietskar raakte vorige week haar vlagje kwijt. Het was er al enkele keren afgevallen, maar ik vond het altijd terug. Tot nu dus, ’t is vermist. Zo met een stok zonder vlaggetje rondrijden, dat staat maar dwaas natuurlijk. Ik had de stok dus al snel verwijderd. Maar helemaal zonder vlaggetje, dat vind ik toch wat gevaarlijk. ’t Is toch dat vlaggetje dat boven de achterramen van de auto’s uit komt, uiteindelijk.
Deze namiddag bedacht ik, dat ik wèl een gigantische hoop fluojasjes bezit. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar voor mensen die er niet aan denken om ’s avonds in den donkeren nog te gaan wandelen, laat staan dat we een toerke zouden gaan lòpen, hebben wij gigantisch veel fluovestjes.

Het vervolg kunt ge al een beetje raden, zeker?

De firma van het vestje zal niet kwaad zijn hoor, dat ik het heb verknipt: Ze is al in 2009 veranderd van naam dus veel reclame moet ik er niet meer voor maken.

Moh, ’t was een jasje van de La-Ko-Sta dan nog, uit ’99, dat is geleden van toen ik zélf nog soms eens vrijwillig loopschoenen aantrok. Kun je nagaan hoelang dat geleden moet zijn, ’t is bijna een museumstuk *grijns*

IMG_5291

En voilà, een splinternieuw vlaggetje!

Is dat heel nauwkeurig gemaakt? Baneent!
Zou ik onder mijn voeten krijgen als er een professionele naaister mij zou bezig zien tijdens ‘the making of’? Zijt maar zeker!

Maar het is wél een fluovlaggetje én ik ben er trots op, nà!

IMG_5288

Binnenkort te bewonderen op een fietskar near you!
(Hopelijk in droger weer!)

6 gedachten over “Een vlaggetje

  1. Pingback: Bezoekje aan Sint en Piet | Broertjesmama

  2. Pingback: En, zijn ze flink geweest? | Broertjesmama

  3. Pingback: Mijn foto’s van 2015 | Broertjesmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s