Kaartjes knutselen

In een kerst-sfeervolle bui schreef ik me een tijdje geleden in voor de kerstkaartenruil van Nummer 44. Vorig jaar deed ik ook al mee aan zo’n kerstkaartenruil, toen Secret Santa genoemd en dat was wel tof geweest, dus waarom niet, hé.

Ik doe trouwens ook mee aan de #kerstruil van Romina, daar heb ik ook al iets voor in elkaar geknutseld, maar daarover later meer.

Door de vilten kerstboom bij ons thuis, had ik genoeg groene vilt over om daarmee aan de slag te gaan. Met wat knoopjes erbij, zag ik al helemaal voor me hoe dit een professioneel handgemaakt kaartje zou worden.

En omdat ik nog de beroerdste niet ben, krijgen jullie van mij helemaal gratis de handleiding om ook een kaartje met vilten kerstboom te maken. Hoe sympathiek is dat niet van mij zeg 🙂

1/ Knip vilten kerstboompjes en zoek knoopjes in uw knopendoosje.

Ik vond net genoeg witte hartjes voor 1 boompje. Het andere kreeg een ensemble van groen- en blauwtinten, waarvan enkele knoopjes wat glitter hebben (maar dat kan je niet goed zien op de foto)

IMG_5501

2/ Zoek in de handleiding van uw naaimachine hoe je nu ook alweer knopen moet aannaaien. Echt, ’t is geen drie minuten werk om ze aan te naaien – alleen jammer dat je het zo zelden doet dat je eerst altijd een kwartier naar die handleiding op zoek moet! Of nog erger, dat je denkt ‘dat het zo uit het hoofd ook wel zal lukken’ maar dan na twee gebroken knopen en een kapotte naald toch de handdoek in de ring moet gooien…

IMG_5502

3/ Aan de slag! Naai de knoopjes op de vilten kerstboompjes. Naai daarna de kerstboom op het kaartje.

4/ Merk op dat je de verkeerde steek gekozen hebt, en dat het resultaat er niet uitziet als je wilde. Torn de hele kerstboom los van het kaartje en begin opnieuw 😉

5/ Realiseer je dat je kaartje te licht is om mooi te blijven staan, kleef er dus nog een ander kartonnetje tegen langs de binnenkant.

6/ Dit is het moment waarop je je volledig mag laten gaan met die nieuwe stempeltjes die je onlangs in de Hema zag staan en moést hebben. Zié je wel dat die nog eens van pas zouden komen!

7/ Klaar!

IMG_5505

7b/ Besef dat je kaartjes nét te groot zijn voor alle omslagen die je in huis hebt. Knutsel dan noodgedwongen met de hand twee enveloppes in elkaar. Ja beste ruilvriendjes, dààrom zat jullie kaartje in zo’n vreemde omslag!
Gelukkig heb je nog wat kerststickers liggen om de enveloppes mee te versieren, zo valt die flater wat minder op!

Allé, begint er maar aan hé!

Een gedachte over “Kaartjes knutselen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s