Lezen

Lezen, ik vergeet telkens weer hoe graag ik dat doe. Ik verslind boek na boek, weken, maanden aan een stuk. Maar op een dag stop ik en kies ik geen volgend boek meer uit. En dan houd ik ermee op. Ook weer weken, maanden aanéén. Tot ik me ineens weer herinner hoe graag ik boeken lees en dan begint alles weer van voor af aan. Dan zit ik elke avond met mijn neus in een boek en pauzeer alleen om te melden ‘Hoe léuk is lezen eigenlijk, waarom vergeet ik dat toch altijd!’

Sinds december ongeveer ben ik weer in een goede leesflow beland. Ik downloadde de app Goodreads en zette mijn leesdoel voor 2016 op 12 boeken (1 per maand, in 2015 denk ik niet eens dat ik dat gehaald heb). Inmiddels heb ik er al 7,5 achter de kiezen en we zijn nog maar maart! De leesflow werd verlengd doordat ik mooie leestips kreeg op de blog van Sabrina, en ik deed Grote Broer zijn eigen bibliotheekkaart kado zodat ik het aantal boeken dat ik kan lenen niet met hem én kleine Broer hoef te delen. Zolang ik niet zonder (goed) boek val, blijf ik gewoon gààn!

Mijn favoriete genres zijn chiclit (pakweg Shopaholic enzo) en en ik-noem-het-maar-politiethrillers, of detectives ofzo (Karin Slaughter, Suzanne Vermeer).
Normaal loop ik om een héél ruime boog om alle oorlogsboeken heen. Ik denk dat ik er letterlijk nog nóóit een heb (uit)gelezen – behalve ‘Lien gaat naar Amerika’ maar dat was in de lagere school en het hoofdpersonage heet Lien en dat was toen genoeg reden om hem uit te lezen 😀

Maar nu hoorde ik overal zo’n goeie commentaren op ‘Als je het licht niet kunt zien‘ van Anthony Doerr. En aangezien onze bibliotheekwebsite sinds kort een superhandig ‘reserveer dit boek’ knopje heeft, heb ik enkele weken geleden toch maar eens geklikt.

Ik schrok nogal toen ik hem in mijn handen kreeg: Had ik geweten dat dat een klepper van 542 bladzijden was, ik had hem waarschijnlijk niet eens uitgeleend. Met zijn 4,5 cm dikte valt hij écht onder de onhandig-in-bed-te-lezen-boeken.

Maar kijk, ik begon er donderdag in en tjah, hij is bijna uit, dat zegt genoeg, zeker? Die Doerr, die mag volgens mij nog een boek schrijven over een postzegelverzameling en ’t zal nog een prachtig verhaal worden. Aanrader!!

IMG_6188

Ja, als ik lees, doe ik mijn hoorapparaat uit. Dat leest wel zo rustig 😉

Hebben jullie nog leuke boekentips voor mij? Laat ze gerust voor me achter!
Wil je mijn ‘vriendje’ worden op Goodreads? Laat het me weten, dan stuur ik je mijn naam door!

3 gedachten over “Lezen

  1. Fijn dat ik voor inspiratie kon zorgen! Ik heb al enorm veel oorlogsboeken gelezen, maar dat van Doerr steekt er echt bovenuit. Ik heb net “De schok van de val”van Nathan Filer uit en ben onder de indruk. En ik wil graag goodreads-vriendjes worden 😉

  2. Ik ben momenteel bezig in S. Een dubbel erhaal dat enorm meeslepend is. Help het onthouden zodat ik hem eens kan uitlenen want niet meer in de handel of bib te verkrijgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s