Porto in Porto

Ik vertelde jullie hier al dat wij een weekje naar Porto gingen. Wat we daar allemaal hebben uitgespookt hadden jullie nog tegoed. Hier dus alvast een reisverslagje/enkele tips voor als je zelf van plan bent om naar Porto te trekken, al dan niet met uw boelekes mee.

Geen Porto zonder porto

Porto is uiteraard het best bekend – je had het vast al geraden – voor zijn porto. Aan de overkant van het water (de rivier de Douro), in Vila Nova de Gaia,  kun je, mocht je dat willen, enkele dagen vullen met het bezoeken van portohuizen. Wij bezochten er slechts eentje: Cockburn’s.

Bij de meeste portohuizen koop je een toegangsticket en krijg je dan een kleine of grote rondleiding en enkele proevertjes. Daarna is er natuurlijk de mogelijkheid om een voorraadje in te slaan. Geen paniek als je met het vliegtuig bent gekomen, ze versturen met veel plezier naar je thuisadres 😉

Het bezoek aan Cockburn’s was inbegrepen bij onze tickets voor de Yellow Bus, waarover verder meer. Ook bij verschillende boottochten of andere excursies kan je voor een deal kiezen met het bezoek aan een portohuis inbegrepen.

Voor de jongens hadden we ter vervanging chocomelk gescoord
in de lokale supermarkt ‘pingo doce’ 😉

Een boottochtje op de Douro

Wij citytrippen graag. De meeste grote city’s liggen wel aan het water of er vlakbij. Dùs meestal is er wel een mogelijkheid tot een boottochtje, wat we dan ook graag meepikken.  Even de voeten laten rusten, wat bezienswaardigheden zien passeren en de jongens kunnen ondertussen op hun gemakske (alweer 😉 ) een chocomelkje achterover slaan.

img_4597

Da’s nu toch écht geen plek waar ik met een gerust hart mijn auto zou parkeren
(links op de foto), allé zeg!

Op de achtergrond zie je hét icoon van Porto: de Ponte Dom Luís I.  Deze stalen brug werd ontworpen door een leerling van Gustave Eiffel, inderdaad, die gast van de Eiffeltoren.

De Yellow Bus (of de Blue Bus, of de Red Bus)

Aangezien Porto zowat nergens straten heeft met minder dan 10% helling (;-) ) is, wanneer je met kleine kindjes reist, een draagzak in elk geval superhandig.Ook onze 2,5jarige was daar 100% mee akkoord.

img_4601

Maar toch waren de wandelingen nog best wel pittig. De 2,5jarige weegt namelijk best al een beetje door, en een buggy ‘bolt’ nu eenmaal niet  op de zowat overal aanwezige kasseien. Dus besloten we om een kaartje voor een sightseeing busroute te scoren. Onze eerste keer, want normaal bekijk ik de mensen daarop en schud wat meewarig mijn hoofd, wie betaalt nu voor zo’n bus, je kan toch evengoed met de metro/tram/bus de stad verkennen voor een vijfde/tiende van de prijs. De dutsen, tsssskk. Blijkt dat zo’n sightseeing bus eigenlijk toch meer voordelen heeft dan ik dacht. Sowieso zie je natuurlijk meer van de omgeving dan in een metrotoestel, en de bussen beschikken over audioguides waardoor je ook extra informatie krijgt over monumenten en tradities tijdens het rijden.
In Porto kan je maar liefst kiezen uit drié organisatoren van sightseeing busroutes (ze noemen zichzelf weinig origineel de Yellow Bus, de Blue Bus en de Red Bus) Wij vroegen op de eerste dag van alledrie de routeplannetjes op, en bestudeerden die ’s avonds in ons huisje. De Yellow Bus leek ons het interessants, met een goeie twee-dagen-deal en het is de enige die tot in Matosinhos (een kustdorpje in de buurt) rijdt, waar we ook wel eens heen wilden.

Ijsjes

Want ijsjes zijn àltijd een goed idee 😉

5 gedachten over “Porto in Porto

  1. En nu zit ik mij af te vragen waarom ik dat precies niet zie zitten zo’n citytrip met twee kleuters want zoals jij het opschrijft lijkt me dat toch serieus de moeite! 🙂

    • Ik denk dat wij vooral al citytrippers zijn van voor we kinderen hadden. Die zijn daar dan ook gewoon één voor één in meegerold. We redeneren dat er in elke stad kinderen wonen, dus zijn er sowieso in elke stad speelpleintjes te vinden. De dagen niet te druk maken (dus zorgen dat je er lang genoeg bent om’t rustigaan te doen) en met af en toe een speeltuinpauze houden we hen tevreden 😉

    • O, en kindvriendelijke accommodatie, maar daar schrijf ik nog wel eens over. No way dat ik met mijn twee koters en man op één hotelkamertje slaap, da’s geen vakantie voor mij 😉

  2. Pingback: Citytrippen met kinderen: FAQ | Broertjesmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s