Citytrippen met kinderen: FAQ

(deze post werd per ongeluk al verspreid via Feedly en mailabo, maar zonder links en foto’s. Hier is-ie dus opnieuw, maar dan juist)

Als ik vertel dat wij op citytrip zijn geweest met de kinderen mee, worden mij enkele dezelfde vragen vaak gesteld. Dus maakte ik speciaal voor jullie een FAQ😉 We reisden met één of beide zonen inmiddels al naar Tallinn, Budapest, een nachtje in Parijs, Barcelona en Porto (en de oudste is nog geen 5) dus ik begin wel van mezelf te durven zeggen dat ik stilletjesaan een ervaringsdeskundige word op dat vlak. Doe er uw voordeel mee!

Waarom doen jullie dat eigenlijk, citytrippen met de kinderen mee?

Waarom wij dat doen, citytrippen met kinderen? Tja, wij citytrippen nu eenmaal graag hé. En toevallig hebben wij ook kinderen. Ik had het niet per sé van mezelf gedacht voordien, maar ik ben dus echt zo’n ‘moederke’ dat haar hele clan het liefst volledig bij zich in haar nest heeft. Vorige zomer gingen de jongens uit logeren omdat we een kort tripje naar Tsjechië deden, maar dat was om een huwelijk bij te wonen dus was er ook echt weinig mogelijkheid om hen mee te nemen. Moedwillig een citytrip boeken, meerdere nachten gescheiden zijn, en dan ook nog een vliegtuigreis ‘moeten’ ondernemen om er te geraken, daar kan ik mijn moederhart echt niet toe zetten. En waarom zouden we?

IMG_6306

They blend right in 😉

Waar/Hoe logeren jullie?

Of dat dan wel handig is, zo met die kinderen op hotel – da’s dan al vaak de volgende vraag. Op hotel, pardon? No way in gans mijn leven dat ik met mijn twee koters en echtgenoot een week op één hotelkamer ga logeren, dat zou voor mij écht geen vakantie zijn. Er zijn alternatieven genoeg. Voor dikwijls minder dan de prijs van een doorsnee hotel logeren wij vaak pal in het historische centrum in een appartementje. We boeken via airbnb of boeking.com of andere websites. Ik ben zelfs niet te bang om via een Hongaarse site een appartementje te boeken in Boedapest of via een vastgoedmakelaar in Tallinn. Voor alle zekerheid neem ik wel altijd de visakaart mee, stel dat ik me écht in’t zak heb laten zetten en er op de plaats van afspraak alleen een bouwput blijkt te zijn, kunnen we daarmee toch altijd in andere logies terecht. Maar dat is nog nooit nodig geweest, hoor, no panic!

Waar/Wat eten jullie dan?

Met stip op plaats drie staat de volgende opmerking: Ah, maar zo op een appartementje logeren, dat zou voor mij niet echt vakantie zijn hoor, je moet dan elke dag koken enzo. Euh, ik snap de link niet? ‘t is niet omdat er een keuken is dat je verplicht bent om die elke dag te gebruiken hé😉

Wij vinden het zelf wel superpraktisch om ‘s ochtends ons eigen ontbijt te voorzien. Meestal regelen we yoghurt, toastbrood, cornflakes, fruit, beleg, … Kortom alles wat je de avond voordien kan inslaan in de supermarkt. Zo moet niemand ‘s ochtends al de deur uit naar de bakker (want misschien verbaast het u, maar bakkers zoals bij ons met koffiekoeken zoals bij ons, dat hebben ze eigenlijk echt niet overal). In plaats van te moeten wachten tot om 7u of later het ontbijt buffet zijn deuren opent, kunnen wij in het puur hypothetische geval dat een kind om 5u de nacht ten einde verklaart, op zijn minst al de hongerigen spijzen. Tegen pakweg 6u30 kunnen we dan de Budapestse vroegmakt gaan bekijken. Allé, theoretisch he😉 In his defense: het kind bleek een oorontsteking te hebben en sliep daardoor zo slecht)

020420131013.jpg

Budapest Great Market Hall

IMG_6257.JPG

Ontbijten in Porto

Één van de beide andere maaltijden eten we ook binnenshuis. We zorgen voor de favorieten van de zonen (stokbrood en pastasalade) en heel af en toe mogen ze die zelfs opsmullen voor de tv want hé, voor hen is het ook vakantie hé.

IMG_6304(1)

De warme maaltijd (meestal de lunch) eten we buiten de deur. Genoeg gezellige brasserietjes waar je niet al te lang op je eten hoeft te wachten, en één keer per dag kunnen de zonen zich wel even inhouden om zich ietwat deftig te gedragen. Zo zijn de mama en de papa ook content, ja ‘t is voor ons òòk vakantie hé😉

Tallinn04 006.jpg

Andere zaken waar jullie op letten?

Ik kies meestal voor een accommodatie met een wasmachine. In geval van eventueel overgeven of bedplassen zit je dan sowieso al safe. Gelukkig nog nooit het geval geweest! Tijdens de laatste trip ben ik helemaal in huisvrouw-overdrive gegaan en heb ik tot aan de voorlaatste avond alle kledij telkens gewassen. Zo kwam ik niet thuis met valiezen vol was, maar met schone kleren die ik enkel nog moest strijken! Ik moet zeggen, dat is me eigenlijk wreed bevallen dus dat doe ik waarschijnlijk opnieuw. 20-jarige zelf zou mij kletsen geven, maar ach, ik ben toch al lang mijn coolness kwijt dus dit kan er ook nog wel bij.

FullSizeRender

Aparte slaapkamers, uiteraard. De jongens slapen samen want die vinden dat een feestje omdat het alleen op reis gebeurt. En volgens mij zijn ze zo ook minder bang van vreemde geluiden en al zo’n zaken die erbij horen als je niet in je eigen bed slaapt.

Een bad, want onze zonen zijn niet zo’n helden in de douche wat het hele was-gebeuren helemààl niet gezellig maakt. Van in bad gaan zijn ze helemaal gek, ook thuis spenderen ze met plezier een uur of langer in het water met wat speelgoed. Je kan het bijna hun hobby noemen😉 En dat wil ik hen op reis, na een lange dag vol indrukken natuurlijk niet ontzeggen.

Dichtbij / In het centrum. Dat zijn dan toch al wat stappen gespaard, want op zo’n citytrip wordt er natuurlijk veel gewandeld maar die kleine beentjes moeten nog wat meer stappen zetten dan wij hé.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s