Drie dagen zomervakantie

reisVorig weekend speelden wij van zomervakantie. Ik weet het, zowat heel Vlaanderen genoot van het prachtige weer dat samenviel met het verlengde weekend. Maar wij hadden bovendien nog eens het geluk om dat op een prachtlocatie te mogen doen. En dat allemaal door Vacansoleil. Ik had nochtans geen punten gespaard of een wedstrijd gewonnen, hoor. Dat zit zo: Bij het boeken van onze zomervakantie straks in juli, op camping Le Grand Dague in de Dorgogne in Frankrijk, kregen wij van Vacansoleil door de vroegboekactie een gratis weekendje weg. Awel, dat moesten ze mij geen twee keer zeggen!

Aangezien het uitje uit twee overnachtingen bestond, wilden we niet te ver moeten rijden en kozen we voor Camping De Schatberg in Sevenum, Nederland, op een 2,5 uur rijden van onze deur. Gezien het verlengde weekend opteerden we voor het weekend van Hemelvaart. Wat ons wel wat beangstigde was de mogelijke kou in deze tijd van het jaar in een tent, dus regelden we een elektrisch vuurtje om mee te nemen. Haha, hadden we ons daar even mispakt zeg 😉

weerbericht.jpg

Het back-to-basics-kampeergehalte bleek best mee te vallen, aangezien het een ruime tent was (slaapgelegenheid voor tot 6 personen) met een verhoogde vloer en échte bedden (best goeie exemplaren trouwens, ik heb al in vakantiehuisjes gelogeerd waar de bedden héél wat minder comfortabel waren).

IMG_6446.JPG

Hier demonstreert Grote Broer elegant de verhoogde vloer 😉

Binnenin was de tent dus best ruim, ahja, zeker als je bedenkt dat we het hele weekend bùiten hebben doorgebracht :-p

Je moet dat dan natuurlijk nog een beetje pimpen met uw eigen gerief hé:

Wat er wél back-to-basics bleef, is het feit dat er geen badkamertje of toilet in de tent aanwezig is natuurlijk. Daarvoor ben je aangewezen op het toiletgebouw. Nu ben ik zelf een geboren en getogen kampeerder, je wil niet weten hoeveel keer ik met de wc-rol in de hand over een campingpaadje heb gedrenteld of zelfs tien dagen aan een stuk voor elk plasje de fiets heb genomen – maar indertijd hadden mijn ouders wel een meeneem-toiletje bij om ’s nachts te gebruiken. Dit keer niet, dus. En zo bevond ik me om 3u ’s nachts in het donker op zo’n campingpaadje, met mijn gsm in de hand als zaklantaarn want blijkt dat wij niet over een werkend exemplaar beschikken. Nog een geluk dat dat hele afschakelingsplan van deze winter een storm in een glas water was 😉 Met een regenjas over mijn pyjama aan – niet dat het regende maar je dacht toch niet dat ik in mijn pyjama me tussen de mensen zou begeven zeker. Mensen heb ik niet gezien, wél een egeltje dat zich snel uit de voeten maakte! En zo had de nachtelijke uitstap toch ook zijn charme.

Camping De Schatberg kan ik trouwens alleen maar aanraden, een goed onderhouden camping met héél veel speeltuinen, springkussens, zwembad, strandje, binnenspeeltuin, restaurantjes, supermarkt, allé gow ja, alles wat je maar kan nodig hebben zeker 🙂 We hadden in elk geval een fantàstisch weekend, een voorsmaakje van onze komende zomerreis waardoor we er alleen maar méér naar uitkijken.

Ja, die twee kadees van mij zijn alletwee van die gigàntisch hoge buis afgeweest. Toen ik Grote Broer ineens opmerkte, halfweg op die trap, sloeg mijn hart een slag over! Maar hij vond het super, en daarna wilde Kleine Broer natuurlijk ook… Enfin, lang verhaal kort, tegen de drieëntwintigste keer dat ze eraf gingen had ik me er wat over gezet en kon ik zonder stressen een boekske lezen terwijl zij er nòg drieëntwintig keer af gingen. Hashtag wateenmoederlijdenkan.

Welk superleuk uitstapje we deden op zaterdag? Dat zag je misschien al op mijn Instagram of een uitgebreid verslag lees je hier binnenkort!

2 gedachten over “Drie dagen zomervakantie

  1. Pingback: Allen daarheen – maar niet allemaal tegelijk hé | Broertjesmama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s