Allen daarheen – maar niet allemaal tegelijk hé

Hoe bedoelt ge, ge zijt nog nooit met uw kinderen in Irrland geweest? Ge zoudt al in uw auto moeten zitten, allé, rap!

Tijdens ons verblijf op De Schatberg via Vacansoleil maakten wij een uitstapje naar Irrland, vooral omdat ik daar bij Webkim veel goeds over had gelezen.

En oh my, wat werd dat een prachtige dag! Oké, toegegeven, aan het zalige zomerweer had Irrland geen verdienste, maar het zorgde er wel voor dat we het park op zijn best zagen natuurlijk.

Irrland is geen echt ‘pretpark’ in de zin zoals je het waarschijnlijk voor je ziet. Er zijn geen wachtrijen, elektronische attracties of veel te dure frisdranktentjes en souvenirshops. Wat er dan wel is? Goh, vanalles eigenlijk. Dingen die ik nog nooit eeder heb gezien. Veel zand- en water-speelplaatsen, waar kinderen met tuinslangen of buizen zélf aan de slag kunnen. Glijbanen, in alle soorten en maten. Basic exemplaren, supersnelle glijbanen en vooral pràchtig versierde vliegtuigglijbanen met werkende lampjes en propellers. Of met stoeltjes erin, waar de kindjes even kunnen zitten om voor een foto te poseren (L)

IMG_6471

Er zijn wat dieren (koeien, geitjes, varkens), er zijn prachtige springkastelen, watervalletjes, een Colosseum waarin het regent, gigantische bouwplaatsen met plastic reuzeduploblokken, je kan er lopen op het water of een verkeerspark afrijden met een tractor en, en , en …

IMG_6466.JPG

O, en dan ben ik de maïsspeeltuin nog vergeten. Geen maïstafel zal ooit nog hetzelfde zijn voor mijn jongens, sinds ze zich een uur konden entertainen in een bak’je’ met tweehonderd TON maïs. Je wilt niet weten hoe stoffig ze daaruit kwamen, ’t waren net twee Casper-het-spookje’s maar wat hàdden ze een pret.

IMG_6464.JPG

Verder zijn er òveral bankjes en picknicktafels met afdakjes tegen de zon,  en barbecues waar je zomaar gebruik van mag maken.  En heb ik al gezegd dat er dus letterlijk nérgens een wachtrij is? (Behalve aan de frisdrankstand dan, maar het was ook een heel warme dag he).

Dat moet daar nogal wat kosten zeker, voor zoiets unieks – hoor ik u denken? Awel, ik durf het hier bijna niet te typen want als de eigenaars het lezen zullen ze hun prijzen opslaan zeker 😉 De parking is gratis, daar begint het al mee. Waar vind je de dag van vandaag eigenlijk nog gratis parking? Behalve hier in Kortemark natuurlijk maar hier is dan ook niets te beleven 😉 De toegangskaartjes kosten 6 euro per persoon. Je leest het goed, ZES euro. Dorst of een ‘goestje’ in het park? Dan kan je er blikjes frisdrank of ijsjes kopen aan de ronde prijs van 1 euro. :-O

Irrland, we love you!

3 gedachten over “Allen daarheen – maar niet allemaal tegelijk hé

  1. Merci voor de tip! We zullen er eensnaar toe gaan. Voor zes euro kan een mens dit niet laten liggen é 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s